YATIRIMLAR DEĞERLENDİRİLDİ

Batman’ın 4’üncü İl Koordinasyon kurulu toplantısında sorunlar masaya yatırıldı. Vali Hulusi Şahin’in başkanlığındaki Koordinasyon kurulu toplantısına yatırımcı kuruluşların Bölge Müdürleri, Kaymakam, Belediye Başkanları, kurum ve kuruluş yöneticileri katıldı. Vali Şahin, toplantının açılışında Suriye’nin kuzeyine yapılan ‘Barış Pınarı’ harekatına değindi. Vali Hulusi Şahin: “Bu operasyonun milletimize, devletimize hayırlı olmasını, kahraman ordumuzun da muzaffer olmasını Allah’tan diliyorum” dedi. 16 kuruluşa ait 275 proje bulunduğuna işaret Vali Şahin; “Bu projeler için bu yıl 4. dönem itibariyle 1 Milyar 766 Milyon 879 Bin TL harcama yapıldı. Bu yıl ayrılan ödenek tutarı 943 milyon 834 Bin TL oldu. Harcamalara göre ilimizdeki projeler genelinde nakdi gerçekleşme oranı % 45, fiziki gerçekleşme oranı ise % 43.”

DURMUŞ: “ÜNİVERSİTELİ ÖĞRENCİLER ULAŞIMDA MAĞDUR”

Batman Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Zeki Hedekoğlu, Belediye’nin 14 projesi ile otobüs seferleri düzenlemesiyle ilgili bilgi verdi. Daha sonra söz alan Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aydın Durmuş, otobüslerin Batı Raman Kampusu nizamiyesine kadar geldiğini ancak otobüslerin kampus alanı içindeki duraklara gelmesinin gerektiğini ifade etti. Rektör Prof. Durmuş: “Daha önce Belediye ile yaptığımız anlaşmaya göre kampus alanı içindeki 4 durağa da otobüslerin gelmesi gerekiyordu. Üniversiteli öğrenciler ulaşım mağdurudur” dedi. Başkan Yardımcısı Hedekoğlu otobüslerin içeriye girmemesini uzun süreli güvenlik gerekçesine bağladı. Vali Şahin ise ulaşım sorununun iki kurum arasında bir komisyonla çözülmesini istedi.

BATMAN ÇAYINDA SAĞ SAHİL BİTTİ

DSİ Bölge Müdürü Veysi Kanat, Batman’da önemli projeleri arasında yer alan ‘Batman Çayı Islah Projesi ‘hakkında bilgi verdi. Kanat, şöyle devam etti: “Sağ sahil çalışmamız bitti, şu an sol sahilde çalışmaktayız, sol sahil için ödenek sıkıntısı olduğu için işlerimiz rolanti’de devam ediyor.” Vali Hulusi Şahin, Batman çayı kenarında Ahmet Güneştekin Çağdaş Sanat Müzesinin yapılacağına dikkat çekti. Vali Şahin; “Bu alan örnek bir sanat alanı olacak. Güneştekin’in müzesiyle burası Batman’ın yüz akı olacak. Sağ sahil bölümünün tamamlanmasında emeği geçen DSİ yetkililerine teşekkür ediyoruz” dedi. (Haber Merkezi)

Editör: TE Bilişim