** Ortaöğretim değerlendirme toplantısına başkanlık yapan Vali Hulusi Şahin, LGS’deki sıralamanın Batman’a yakışmadığını söyledi. Milli Eğitim yöneticileri ve Okul idarecileriyle bir araya gelen Vali Şahin: “Başarı istiyorsanız, okulda öğretmenler arasında pozitif bir iklim oluşturmanız lazım” dedi.

VALİ’DEN YÖNETİCİLERE UYARI
Valilik toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantıya Vali Şahin’in yanı sıra Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran, müdür yardımcıları, ilçe milli eğitim müdürleri ve ortaöğretim kurumlarının müdürleri katıldı. Toplantıda, Liseye Geçiş Sınavı (LGS) sonrası Batman’ın başarı durumu, sorun ve sıkıntıların giderilmesi konusunda yapılması gerekenler ve 2019-2020 eğitim-öğretim yılında yürütülecek eğitim faaliyetleri değerlendirildi.  Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Şube Müdürlüğü yetkilileri tarafından yapılan bilgilendirme sunumunun ardından Ortaöğretim kurumları yöneticilerine hitap eden Vali Şahin, LGS’deki Türkiye sıralamasında Batman’ın başarı sıralamasındaki yeri hak etmediğini ifade etti.

“BAŞARI DURUMLARINI TAKİP EDİN”
Okul müdürlerine uyarılarda bulunan Vali Şahin, “İdareci ve öğretmen iletişiminin daha sağlıklı bir şekilde yürütülmelidir. Başarı istiyorsanız, okulda öğretmenler arasında pozitif bir iklim oluşturmanız lazım. Öğretmenlerinizi iyi motive etmeniz ve onlara bir aile ortamı tesis etmeniz gerekiyor.  Bunu sağlarsanız başarı olur. Okullarda öğrenci başarısını artırmak için öğretmenlerle sıklıkla biraraya gelmelisiniz. Sık sık toplantılar yapıp, öğrencilerin başarı durumunu öğretmenle birlikte takip etmelisiniz” diye konuştu. Destekleme kurslarının daha verimli ve etkin bir şekilde yürütülmesini de isteyen Vali Şahin, hafta sonları verilen kursların takibi ve denetimlerin etkin bir şekilde yapılması konusunda talimat verdi. Öte yandan Şahin, il genelinde periyodik ölçme ve değerlendirme sınavları yapılmasını da istedi. (Barış Arslan)

Editör: TE Bilişim