6-7 EKİM’İN İZLERİ SİLİNİYOR

6-7 Ekim olaylarının üzerinden 2 ay geçti. Şehir merkezinin kalbi konumundaki güzergah yeni yeni kendine geldi. Bazı göstericilerin tahrip ettiği yerler arasındaki kamu ve özel banka şubeleri, AVM ve Telekom Müşteri Hizmetleri servisinin olduğu binalarda tadilat çalışmaları hızlandırıldı. Yaklaşık 4 milyon TL’lik harcamanın yapıldığı binalarda yıl sonuna kadar çalışmalar tamamlanacak.

‘YENİ YÜZÜMÜZLE’ YENİDEN…

Turgut Özal bulvarındaki ilk Migros şubesi, 19 Aralık’ta yeniden Batmanlılara ‘merhaba’ diyecek. “Yeni yüzümüzle indirimlerle yakında hizmetinizdeyiz” yazılı dövizlerle açılışa hazırlanan Migros şubesi, 6-7 Ekim olaylarında bazı göstericilerin hedefi olmuştu. Yağmalanan ve eşyalarının çoğu çalınan Migros Şubesi, bir süredir kepenk indirmişti. Yaklaşık 150 kişinin çalıştığı Migros şubesi, olası olaylara karşı kapılarını otomatik kepenk’e dönüştürdü.


BANKA ŞUBELERİNDE TADİLAT

Turgut Özal bulvarında hasar gören 157 yer arasındaki bazı kamu kurum ve özel banka şubelerin de tadilat çalışmaları son aşamaya geldi. Güzergahın Dörtyol ile özel banka şube binalarında tadilat çalışmalarının son aşamaya geldiği ve şubelerin yeni dizaniyle 2015’in ilk günlerinde müşterilerine hizmet vereceği belirtildi. Banka şubeleri aynı güzergahta kullanılamaz haline gelen ATM cihazlarının tamamını kısa bir süre önce yenilemişti.

TELEKOM BİNASI YENİLENİYOR

Yaklaşık 400 bin TL’lik tadilat çalışmalarının sürdüğü Telekom Başmüdürlüğü binasına ait müşteri hizmetleri bölümü de yeni yıl öncesinde hizmete açılacak. Telekom Baş Müdürlüğü yetkilileri, müşteri hizmetleri servisinin 2015’ten önce açılmasının planlandığını söylediler. Bu arada kamu binaları arasında çalışmanın yapılmadığı tek kurum ise PTT’nin. Ciddi hasarın yaşandığı PTT Merkez Şube binasının Valiliğin yapacağı parayı beklediği öğrenildi.

Editör: TE Bilişim