**Batman çayı kenarındaki İvme et entegre tesisinin uzak olduğu gerekçesiyle Asri mezarlık bitişiğindeki seyyar hayvan pazarına gittiklerini belirten besiciler; “Şehre uzak olan hayvan borsasını bilemiyoruz. Kente yakın bir yer istiyoruz. Seyyar pazara alternatif yer yapılana kadar eylemimizi sürdüreceğiz” dediler.
KASAPLAR BELEDİYE’YDİ
Yaklaşık 20 gün önce hayvan kesimi yeterli yapılmadığı gerekçesiyle Belediye önünde hayvan kesimi yapan kesicilerin ardından dün sabah da bir grup kasap ve besici, soluğu Belediye’de aldı. Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Tuğyıldız ve BDP Merkez İlçe Başkanı Murat Gazioğlu’nun araya girmesiyle sorun masaya yatırıldı. Bazı kasap ve besiciler; “Valilik, Belediye ve Tarım’dan şehir merkezine yakın yer talebimiz oldu. Fakat şehirden uzak olduğu gerekçesiyle Batman çayı kenarındaki tesise gidemeyeceğimizi defalarca söyledik. Kimse bize dönmedi. Asri mezarlığı bitişiğindeki seyyar hayvan pazarı bize yasaklandı. Bu soruna köklü çözüm istiyoruz” diye konuştular.



TUĞYILDIZ-GAZİOĞLU ARAYA GİRDİ
Belediye sarayı önünde besici ve kasaplarla görüşen Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Tuğyıldız ve BDP Merkez İlçe Başkanı Murat Gazioğlu, Batman çayı kenarındaki et entegre tesislerine yol yapılması konusunda çaba gösterdiklerini söylediler. Sorunun sadece Belediye ile sınırlı olmadığını ifade eden Tuğyıldız ve Gazioğlu, şöyle konuştu; “Seyyar hayvan pazarının kapatılması sadece Belediye’nin sorunu değil. Üç kurumun ortak kararıdır. Yine de sorun çözümü konusunda üzerimize düşeni yapmaya hazırız. Şehre yakın hayvan borsasının kurulması içinde öneri varsa bunu da değerlendireceğiz.” Daha sonra Tuğyıldız ve Gazioğlu, kasap ve besicilerin temsilcileriyle Belediye’de toplantı yaptı. 



Editör: TE Bilişim