**Batman il genelinde 4000 bin olmak üzere 2 Suriye özel okulunda eğitim gören 1200 sığınmacı öğrenci, Türkçe’yi Arapça ve İngilizce kadar konuşuyor. 

**İkili eğitim-öğretimin yapıldığı Batman Mehmet Akif ilkokuluna öğle sonrası giden 613 öğrenciye 51 öğretmen ders veriyor. Bakanlık, Suriyeli öğrencilere 10 Türkçe öğretmeni daha görevlendirdi.
TÜRKÇE DERSİNE İLGİ
Kısmet, Çarşı, Sağlık, İluh, Yeşiltepe, Meydan ve Yeni Mahalle ile çevredeki semtlerde oturan Suriyeli sığınmacıların çocuklarının eğitim yuvası haline dönüşen Batman Mehmet Akif ilkokulu, öğle sonrası Suriyeli öğrencilerin eğitim mekanını andırıyor. Özel Suriye Okul Müdürü Fevvaz El Ravi, 51’i Suriyeli öğretmen olmak üzere toplam 56 personelin okulda hizmet verdiğini söyledi. Milli Eğitim Bakanlığı’nın öğrencilerin daha iyi konuşabilmeleri için 10 Türkçe öğretmeni de görevlendirildiğini anımsatan El Ravi; “3 Yıldır eğitimin verildiği bu okulda ilkokul ve liseye kadar öğrencilere eğitim veriliyor. Son dönemlerde öğrencilerin Türkçe dersine ciddi eğilimleri var. Bu da bizi mutlu ediyor” dedi.


SURİYELİ ÖĞRENCİLERE KOLAYLIK
İki yıl içinde Türkiye’deki eğitim sistemine tüm Suriyeli öğrencilerin geçiş yapabileceğini de kaydeden El Ravi, şöyle devam etti; “Artık Batman’da oturan Suriyeli öğrencilerin sadece 2 Suriyeli okula kayıt yaptırması söz konusu değil. Suriyeli öğrenciler, oturduğu semtlerdeki okullarda kayıtlarını yaptırabilir. Bu yıl Suriye özel okullarına birinci sınıf kayıtlar yapılmadı. Amaç Suriyeli öğrencilerin, Milli Eğitim Bakanlığı’nın tüm okullarında okumasıydı. UNICEF ve yardım kuruluşları sayesinde Suriyeli öğrencilerin eğitim sorunları ortadan kalkıyor. Yakın bir sürede yeni bir eğitim yuvamız daha açılacak.” (Reşat Yiğiz)

 

Editör: TE Bilişim