**Hiçbir müsabakanın doldurmadığı Batman Atatürk Kapalı spor salonu, ilk kez doldu taştı. Kısa adı TYP olan Toplum Yararına Programları kapsamında Milli Eğitim’e alınacak 560 geçici iş kadrosuna 4 bin 156 işsiz başvurdu.

İŞTE İŞSİZLİK ORDUSU
TÜİK verilerine göre yüzde 23.4 oranıyla işsizliğin en fazla olduğu Batman’da Toplum Yararına Programları kapsamında kurum ve kuruluşlar arasında 8 ay süreyle çalışacak resmi kurumlarda öncelik Milli Eğitim Müdürlüğü’ne verildi. Eğitim yuvalarında 700’den 560’ının kura çekimi yapıldı. 750 kişi kapasiteli Batman Atatürk kapalı spor salonu işsizleri ağırladı. Kadınlarda 19, erkeklerde ise 35 yaş üstü işsizlerin tabi tutulduğu kura çekiminde bazı işsizler, yüzlerini gizledi. Spor müsabakalarında hiçbir zaman dolmayan kapalı spor salonunu bu kez işsizler doldurdu. 560 geçici alımına 4 bin 156 işsiz başvurunca izdiham oluştu.



KURALI ALIM
Batman İş-Kur Şube Müdürleri ile 4. Noter görevlilerinin huzurunda çekilen kurada işsizler, kurayı dikkatle izledi. Ayrı yerlerde oturan kadın ve erkeklerden bir bölümü kamera ve fotoğraf makinelerine karşı yüzlerini kapattı. İsimlerin çıkması için dua eden işsiz 8 çocuk babası 55 yaşındaki Ahmet Bingöl; “Büyük umutla ismimi İş-Kur’a yazdırdım. Çok da umutlu değilim. Fakat bir şans çıkar diye bekliyorum. 8 ay süreli de olsa en azından işsizlikten bir süre uzaklaşacağım. Kura uygulaması yerinde bir karar. Bu iş de 8 aylık piyango gibi” dedi.

ŞANSLI KURA
Üniversite mezunu 40 yaşındaki Ayşe Baldemir, şanslı kura çektiğini söyledi. Üniversiteyi yeni bitirdiğini belirten Baldemir; “İşsizdim. Tek umudum Toplum Yararına Programı kapsamındaki bu alımlardı. Kura da ismim çıkmasaydı, başka İl’e gidip çalışmak zorunda kalacaktım. Aileme maddi katkıda bulunmak zorundayım. Okuyan kardeşlerim var. Üniversiteyi bitirdiğim halde iş bulamadım. Umudum bu kadrolardı. Geçici de olsa ismimim kurada çıkmasına çok sevindim” diye konuştu.


KURADA İZDİHAM
750 Kişilik kapalı spor salonunda 09.00’da başlayan kura çekimi öğle saatlerinde sona erdi. İş-Kur Batman Şube Müdürü Besim Eviz, kurum ve kuruluşlar arasında kentte ilk alımların Milli Eğitim’den başlanıldığını ifade ederek, şöyle konuştu; “Eğitim yuvalarında hizmetli sıkıntısını gidermek için alımlarda önceliği Milli Eğitim’e verdik. Diğer kurum ve ilçelerin alımları da hafta içinde yapılacak. Batman ve ilçelerinde Topluk Yararına Programlar kapsamında 2 bin kişinin alımı hedefleniyor. Bazı şaibeleri önlemek için kura yöntemine başvuruldu.”

Editör: TE Bilişim