İZDİHAM SONA ERİYOR

Toplu taşımacılıkta kadınlara pozitif ayrımcılık uygulayan Batman Belediyesi, izdihamın önlenebilmesi için yeni bir uygulama başlatıyor. Uzun süredir her Salı halk otobüslerinden ücretsiz yararlanan kadınlar, yeni uygulamayla yılda 52 kez istediği günlerde yolculuk yapabilecek. Belediye Eşbaşkanı Sabri Özdemir, izdihamın önlenmesine yönelik aldıkları kararın Belediye Meclisi tarafından onaylandığını ifade etti. Yeni uygulamaya önümüzdeki günlerde geçilecek.

 

OTOBÜSLER YENİLENİYOR

Kırmızı renkli otobüslerden 10’unun yenilendiğine de dikkat çeken Eşbaşkan Özdemir, şöyle devam etti: “Otobüslerin bir bölümünü Otokar firmasınca yenilendi. Otobüs sayısının artırılmasına yönelik de girişimlerimiz var. 10 Otobüs yenilenecek, 5 yeni otobüs daha satın alacağız. Yeni otobüslerde engelliler de rahatlıkla ulaşım yapabilecek.”

 

170 BİN TON ASFALT

15 Gün içinde Batman’ın dört bir yanında asfalt serim çalışmalarının başlanacağını kaydeden Eşbaşkan Sabri Özdemir, sözlerini şöyle sürdürdü: “170 Bin ton asfaltla şehrimizin tüm cadde ve sokaklarını asfaltlayacağız. Bu rakam son 7 yılın asfalt serimine eş değer. Batman’a bağlanan yeni mahallelerden Erköklü, Korık ve Gırberşk’e yeni yollar açacağız. Hibe asfalt konusunda girişimlerimiz olmasına rağmen maalesef bir ton bile alamadık. Yağış nedeniyle bu yıl henüz çalışmalara başlayamadığımız sokakları parke taşlarıyla elden geçirdik.”

Editör: TE Bilişim