*FETÖ’nun yurtlarında daha önce kalan öğrencilerin de aralarında bulunduğu 60 kişilik işadamı operasyonunda Batman’ın Gültepe, Belde ve GAP Mahallelerine baskın yapan polis, bazı şüphelileri gözaltına aldı

BELGELERİ İMHA ETTİLER

Batman merkezli 28 ilde Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik başlatılan operasyonda bazı şüpheliler gözlem altına alındı. Gözaltına alınanlar arasında daha önce FETÖ’nun yurtlarında kalan öğrencilerin kaldıkları evlerde de polis arama yaptı. Öğrencilerin, bazı belgeleri yaktıkları iddia edildi. 15 Temmuz'daki darbe girişiminin ardından FETÖ/PDY'nin Batman il yapılanmasının deşifre edilmesi, örgütün amaç ve hedefleri doğrultusunda hareket ederek, kamu kaynaklarını kullanan ve kullanılmasına izin veren kişilerin tespiti için Batman Cumhuriyet Başsavcılığı’nca soruşturma başlatıldı. Soruşturma kapsamında terör örgütünün üst düzey yöneticilerinin de aralarında bulunduğu 60 kişi hakkında yakalama kararı çıkarıldı.

ŞÜPHELİ ÖĞRENCİLER GÖZALTINDA

İlk etapta yakalanan bazı işadamı ve şüpheli öğrenciler, sağlık kontrolleri için Batman Bölge Devlet Hastanesine götürüldü. Ayrıca diğer kişilerin gözaltına alınmasına yönelik eş zamanlı yürütülen operasyon, Batman'ın yanı sıra 28 ili kapsıyor. Bazı iş adamı ve kamu görevlilerinin de aralarında bulunduğu suça karışan şüphelilerin yakalanmasına yönelik operasyonun Batman'daki bölümüne 800 polis katıldı. Batman’ın Gültepe, Belde ve GAP Mahallelerinde belirlenen adreslere sabah erken saatlerde operasyon düzenleyen ekipler, gün boyu operasyonlara devam etti.

Editör: TE Bilişim