**Batman kamuoyunun tepkisi üzerine Tüpraş Genel Müdürü İbrahim Yelmenoğlu, komisyon görüşmelerinde sözlerine açıklık getirdi. Batman Milletvekili Ziver Özdemir de komisyonda söz alarak; “Batman Rafinerisi, ekonomimizin dinamosudur. Genel Müdürün açıklamaları kastı aşmıştır. Tüpraş’tan Batman’a yeni yatırımlar bekliyoruz” dedi.

GENEL MÜDÜR GERİ ADIM ATTI
Batman ‘şok’ etkisi yaratan Tüpraş Rafinerisinin kapatılabileceğine yönelik açıklamalar Meclis Sanayi, Ticaret, Enerji, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu’nda da gündem oluşturdu. Komisyon Başkanı Mustafa Elitaş, medyada yer alan ‘kapatma’ açıklamalarının ardından Tüpraş Genel Müdürü İbrahim Yelmenoğlu ile Batman Ak Milletvekili Ziver Özdemir’e söz verdi. Komisyonda sözlerine açıklık getiren Genel Müdür Yelmenoğlu: “Batman Rafinerisi’nin hem bölge ekonomisi hem de Batman ekonomi için ne kadar önemli olduğunun farkındayız. Koç Topluluğu olarak kısa vadeli düşünmüyoruz. Nitekim özelleştirmeden beri yaptığımız yatırım 600 Milyon liranın üzerinde. Dolaysıyla kapatılması düşünülen bir rafineriye bu denli yatırım yapılmayacağını takdirlerinize bırakıyorum. Bizim paylaştığımız bilgilendirmeyi rekabeti bozacak uygulamalar ve ek maliyetlerin olacağını göstermek için yaptık” dedi.

ÖZDEMİR: “YENİ YATIRIMLAR BEKLİYORUZ”
Genel Müdürün açıklamalarının ardından söz alan Milletvekili Ziver Özdemir ise şunları söyledi: “Genel Müdürümüz bir açıklaması yaygın ve yerel basına yansıdı. Batman Rafinerisinin kapatılacağına yönelik açıklamanın ardından gece yarısına kadar vatandaşlarımızı bilgilendirmeye çalıştık. Ciddi tepkiler aldık. Gerçeği Genel Müdürümüz açıklamasını yaptı. Genel Müdürün açıklamaları kastı aşan bir örnek olarak verilmiş. Batman’ı var eden rafineridir. En genç nüfusun olduğu ve işsizlik oranlarının yüksek olduğu ilimizde Tüpraş, Batman ekonomisinin dinamosudur. TPAO ile birlikte Tüpraş’ta, geçmiş yıllarda on bini aşkın işçi çalışıyordu. Şu anda da TPAO ile birlikte TÜPRAŞ’ta 4 bin insanımız çalışıyor. Haliyle TPAO ve Tüpraş ile ilgili en ufak bir kıpırdama, bir hava esintisi Batman’da bizi nezleye tutturuyor. Bu konuda ayrıca duyarlılığımız ve hassasiyetimiz var. Genel Müdür ve yönetiminden isteğimiz, Batman’a daha fazla yatırım yapmalarıdır.” (Barış Arslan)

Editör: TE Bilişim