** PTT, Batman ve ilçelerinde uzun yıllar aradan sonra yeni hizmet binalarının yatırımlarına yöneldi. Hasankeyf’te yeni PTT binası tamamlanırken, Sason’da da merkez binasının yapımı ihaleye çıktı. Kent merkezinde ise 3 Bin metrekarelik alanda 5 Milyon liraya mal olacak hizmet binası, yeni yılın Mayıs ayında tamamlanacak.

PTT’DEN BATMAN’A YENİ YATIRIMLAR
PTT’nin yeni yatırımları, vatandaşları rahatlatacak. Batman’ın Şafak mahallesinde bir süre önce 3 bin metrekarelik alan üzerinde yapımına başlanan binanın yüzde 60’ı tamamlandı. Daha önce Hasankeyf’in yeni yerleşim biriminde PTT’nin hizmet binası tamamlanmıştı. Sason ilçesinde de yeni binanın yapımı için ihaleye çıkıldı. PTT Batman Başmüdürlüğü yetkilileri, PTT’nin 30 yılda yapılmayan yatırımlarının son üç yılda yapıldığına dikkat çekti.

İŞTE MODERN BİNA
Şafak mahallesinde yapımı tam hız süren ve içerisinde PTT Başmüdürlük, dağıtım, toplama birimi ve Merkez PTT Müdürlüğü’nün yer alacağı yeni hizmet binasının projesi de modernliğiyle dikkat çekiyor. PTT yetkilileri, binanın 5 Milyon liraya mal olacağını belirterek: “Kent merkezinin göbeğindeki yeni hizmet binasının yüzde 60’ı tamamlandı. İçerisinde birçok birim ve bölümün olacağı yatırım tamamlandığında vatandaşlarımız hizmetlere daha kolay ulaşacak. 2018 Yılının Mayıs ayında binanın tamamlanması hedefleniyor” dediler. Öte yandan PTT, Batman’da klasik postacılık hizmeti ile birlikte modern teknolojiyi yakından takip ederek hizmetlerini artırmaya devam ediyor. (Bahar Çakar)

Editör: TE Bilişim