* 19 Aralık İnsan Hakları tutuklu ve hükümlülerle dayanışma gününde Batman M tipi cezaevi önünde İHD temsilcileriyle birlikte açıklama yapan Milletvekili Ayla Akat Ata, "İnsan hakları haftasını polis kamerasının önünde kutluyoruz" dedi.

"POLİS KAMERALARINA KONUŞUYORUZ"

İHD Batman şubesinin Batman M tipi cezaevi önünde düzenlediği 19 Aralık İnsan Hakları tutuklu ve hükümlülerle dayanışma gününde polis kameralarının önünde konuştuklarını belirten Milletvekili Ayla Akat Ata, sadece bir basın mensubuna teşekkür etti. BDP PM üyesi Nezir Gülcan, BDPli yöneticiler ile il genel ve Belediye meclis üyelerinin bulunduğu kitlesel basın açıklamasında İHD Batman şube Başkanı Osman Künteş, açılış konuşmasını yaptı. Daha sonra söz alan BDP Batman Milletvekili Ayla Akat Ata, karşısındaki güvenlik görevlilerinin kamera ve fotoğraf makinalarıyla görüntü aldıklarına dikkat çekti. Milletvekili Ayla Akat Ata, "İşte bir baskı ve yıldırma politikasının manzarası. İnsan hakları haftasındayız. Ortadaki manzarada sadece bir basın mensubu var. Diğerlerinin tamamı güvenlik görevlileri" dedi.

TUTUKLU HASTA SAYISI; 521

İHD'nin raporlarında tutuklu hasta sayısının 521 olduğunu işaret eden Milletvekili Ayla Akat Ata, şöyle devam etti; "Haftada en azından bir tutuklu cezaevlerinde yaşamını yitiriyor. Adli Tıp'ın revize edilmesine dikkat çektik. Tutuklu ve hükümlü demek Devletin her türlü ihtiyacını karşılaması gerekendir. Maalesef günümüzde bu yapılmıyor. Biz tutukluların sesi olmaya devam edeceğiz." Daha sonra kitlesel basın açıklamasını okuyan İHD yöneticisi İlyas Ekinci, cezaevlerinde yükselen çığlıkları duyduklarını belirterek, şöyle konuştu; "Yaşanan bu hak ihlalleri sonlandırılıp, faili ve sorumlulardan yargı eli ile hesap soruluncaya kadar her yerde haykıracağız. Cezaevlerinde uygulanan bütün insan hakları ihlalleri sona erinceye dek mücadele edeceğiz." Kitle basın açıklamasının ardından sessizce dağıldı.

Editör: TE Bilişim