* Türkiye Petrollerinin de aralarında bulunduğu bazı kamu kuruluşlarının yeni özelleştirme düzenlemesiyle zayıflatılmasının hedeflendiğini belirten Petrol-İş Sendikası Şube Başkanı Şehmus Kaygusuz, "Varlık satışlarıyla hükümetin ekonomide kaynak sıkıntısını aşmak için kurmaya hazırlandığı varlık fonuna kaynak yaratmayı amaçladığı bellidir" dedi.

 

"YENİ DÜZENLEME GERİ ÇEKİLMELİ"

 

Petrol-İş Sendikası’nın örgütlü olduğu kamu kuruluşlarının özellikle üretim faaliyeti içerisinde olanların üretim ve yatırımlarının varlık satışlarıyla riskli hale geleceğini belirten Petrol-İş Sendikası Batman Şube Başkanı Şehmus Kaygusuz, "Yeni düzenleme derhal geri çekilmeli" dedi. Türkiye Petrollerinin de aralarında bulunduğu bazı kurumların yeni özelleştirme düzenlemesiyle zayıflatılacağına işaret eden Sendika Başkanı Kaygusuz, "Özelleştirme politikalarıyla zaten zayıflatılmış olan bu kamu kuruluşları, siyasi kararlarla yapılacak varlık satışlarından sonra daha da güç kaybedecektir. Varlık satışlarıyla hükümetin, ekonomide kaynak sıkıntısı aşmak için kurmaya hazırlandığı varlık fonuna kaynak yaratmayı amaçladığı bellidir" diye konuştu.

 

"YALNIŞTAN DÖNÜLMELİDİR"

 

Kaygusuz, sözlerini şöyle sürdürdü; "Böylesi bir düzenleme kamu kuruluşlarının üretimden ve kamu yararından çok finansal getiriye odaklanan bir yönetim anlayışını benimsemelerine neden olacaktır. Ülkemizde bugüne kadar kurulan fonlar batmıştır. İşsizlik fonu gibi işçinin alın teriyle oluşan fonlar ise amacı dışında kullanılmıştır. Kamu kuruluşlarına ait varlıkların satışa çıkarılarak yeni fonlara kaynak aranması, ülkemizin en önemli değerlerinin günü kurtarmak adına heba edilmesi anlamına gelecektir. Bu yalnıştan dönülmelidir. Varlık satışlarıyla ilgili düzenleme derhal çekilmeli, şekli ne olursa olsun özelleştirme politikalarından tümünden vazgeçilmelidir."

 

Editör: TE Bilişim