**Diyarbakır Sur ilçesindeki Dağkapı meydanındaki protesto eylemi sırasında çıkan çatışmada ölü olarak ele geçirilen Mizgin Koçyiğit’i, Arkeoloji bölümünde okuyan Güler Eroğlu’na benzettiklerini belirten babası Hikmet Eroğlu; “Kızımın benzeri olan Mizgin’i, önce Güler sandık. Morgtaki ceset Güler’e çok benziyordu. Sonradan DNA testiyle gerçek ortaya çıktı” dedi. 


“GÜLER’İN İKİZİ GİBİYDİ”
3 Aralık 2015 tarihinde Diyarbakır’ın Sur ilçesindeki Dağkapı meydanında çıkan çatışmada ölü ele geçirilen genç kızın Mizgin Koçyiğit olduğu DNA tespitiyle belgelendi. İki yıldır Ankara Hacettepe Üniversitesi Arkeoloji Bölümü öğrencisi olan 20 yaşındaki Güler Eroğlu’nun babası Hikmet Eroğlu, iki ay aradan sonra kızının yaşadığını öğrenebildiklerini ifade etti. Evli ve 5 çocuk babası 45 yaşındaki Hikmet Eroğlu; “Güler, 5 çocuğumdan tek kızımdı. Bize önce Güler’in çatışmada öldürüldüğü söylendi. Medyada adı çıkınca bizler de inandık. Apar-topar gittiğimiz Diyarbakır’da cenazeyi aldık. Eşim de benimle birlikteydi. Morgda Mizgin, sanki Güler’in ikizi gibi duruyordu. Cenazeyi aldığımız gibi Kozluk ilçesinin Yukarı Kıratlı köyünde toprağa verdik. Oturduğumuz Yeşiltepe mahallesinde de taziyeleri kabul ettik” dedi. 





“KIZIM YAŞIYOR AMA HABER ALAMIYORUZ”
2 Yıldır Hacettepe Üniversitesi Arkeoloji Bölümünde okuyan kızı Güler’in Batman İMKB lisesi mezunu olduğunu da belirten Hikmet Eroğlu, şunları söyledi; “Taziye bittikten sonra Silvan ilçesinde oturan Koçyiğit ailesi bize geldi. Ölenin Ruken kod adlı ‘Mizgin’ olduğunu iddia ettiler. Mizgin’in babası Mehmet ile birlikte Diyarbakır Adli Tıp Kurumu’nda DNA testine başvurduk. Testte yüzde 99 genç kızın Mizgin olduğu tespit etti. Koçyiğit ailesi geçenlerde köydeki mezarı açıp Mizgin’i Silvan ilçesinde toprağa verdi. Batman’da taziyemiz bir hafta sürdü. Meğerse ölen kızımız Güler değil, Mizgin’miş. Ancak DNA testinde her şey anlaşıldı. Kızım yaşıyor ama iki aydır haber alamıyoruz. Karmaşık duygular içindeyim. Ne diyeceğimi bilmiyorum. DNA testi her şeyi ortaya çıkardı. Şimdi de yaşayan kızımdan haber alamıyoruz.”
Editör: TE Bilişim