** Batman’da son günlerde çevrecilerin gündeme getirdiği ‘gaz kokusu’ iddialarıyla ilgili gerekli ölçümlerde bulunduklarını belirten Çevre ve Şehircilik Müdür vekili Muzaffer Özkan: “Genelde Tüpraş’la ilgili şikayetler alıyoruz. Ancak yaptığımız kontrollerde ve numunelerde her hangi bir olumsuzluğa rastlamadık” dedi.

“MOBİL HAVA ÖLÇÜM İSTASYONU İNCELEYECEK”
Batmanlı çevrecilerin de geçtiğimiz günlerde gündeme getirdiği gaz kokusuyla ilgili şikayetler nedeniyle Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü denetimlerini arttırdı. Çevre ve Şehircilik Müdür vekili Muzaffer Özkan, tartışmalar nedeniyle Türkiye’de sayısı iki olan mobil hava ölçüm istasyonundan birini yakın zamanda Batman’a getirteceklerini belirterek, kentin havasını farklı noktalardan inceleyeceklerini söyledi. İl Müdür vekili Özkan şöyle devam etti: “Gelen her türlü şikayeti değerlendiriyoruz. En çok şikayet Tüpraş rafinerisi mevkisindeki vatandaşlardan geliyor. Bu şikayetler üzerine birçok noktada alınan numuneleri Bakanlığın yetkilendirdiği laboratuvarlarda incelettik. Ancak değerlerlerde her hangi bir olumsuzluğa rastlamadık. Ancak yine de mobil hava ölçüm istasyonuyla da tespitlerde bulunacağız.”

ANIZ YAKAN 14 KİŞİYE CEZA
Anız yakanlara yönelik cezai işlemleri uyguladıklarına da dikkat çeken Çevre ve Şehircilik İl Müdür vekili Özkan, bu yıl anız yaktıkları belirlenen 14 çiftçiye 34 bin TL para cezası uygulandığını söyledi. Özkan: “Geçen yıl anız yakan 148 kişiye 389 bin TL ceza kesilmişti. Bu yıl ise anız yaktıklarını belirlediğimiz 14 çiftçiye 34 bin lira para cezası uygulandı. Bu yıl anız yakan kişilere dekar başına 40.87 TL para cezası veriliyor. Batman’da mısır hasadına başlanıyor. Ekiplerimiz denetimlerini arttırdı. Tarlaları ateşe verenlere ağır para cezası kesilmeye devam edilecek” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim