**HDP Batman Milletvekili Ayşe Acar Başaran, 20 Mart’ta kutlamayı planladıkları Newroz için Valilik’ten izin istediklerini belirtti. Başaran, “Bugüne kadar hiçbir etkinliğimize izin vermeyen Valiliğin Newroz şenliğimizi yasaklamamasını istiyoruz” dedi.

“2016 NEWROZ’U 2013 GİBİ OLSUN”
Newroz öncesi seçim bölgesine gelen HDP Batman Milletvekili Ayşe Acar Başaran, 20 Mart’ta kutlamayı planladıkları Newroz şenliği için Valilik’ten izin çıkmasını beklediklerini söyledi. Son süreçle birlikte bölgede bazı yerlerde cenazelerin kaldırıldığını ifade eden Milletvekili Başaran, “Tarihsel olarak Newroz Kürt halkı için ne kadar önemliyse 2016 Newroz’u da bir o kadar başka önemi ortaya koyuyor. Newroz, Kürt’ler ve Ortadoğu halkları arasında bir milattır. Tekrar 2013 Newroz’una dönülebilir” diye konuştu.



“İZİN BEKLİYORUZ”
HDP İl binasında basın toplantısı düzenleyen Milletvekili Başaran, Valilik’ten Newroz şenliği için izin istediklerini belirtti. Newroz tertip komitesinin şenliğe yönelik bir dizi hazırlık başlattığına dikkat çeken Milletvekili Başaran sözlerini şöyle sürdürdü; “Bugüne kadar gerçekleştirdiğimiz etkinliklerin hiç birine izin vermeyen Batman Valiliğinden 20 Mart’ta kutlayacağımız etkinliğe izin vermesini istiyoruz. 2016 Newroz’un da 2013 Newroz’u gibi geçmesi için halkımızı 20 Mart tarihinde otogar bitişiğindeki Newroz alanına bekliyoruz.”

Editör: TE Bilişim