*Batman, 2014 Newroz’unu erken kutladı. Şenliklerin yapıldığı Otogar bitişiğindeki alana on binler akın etti. Mesainin ilk günü olmasına rağmen erken saatlerde alan dolup taştı.

*TOMA ve zırhlı araçların uzaktan izlediği alanın girişinde güvenlik görevlileri arama yaptı. Sanatçıların müzik resitali verdiği alanda gençler, davul zurna ve Kürtçe şarkılar eşliğinde halay çekti.

ÜÇ RENKLİ FULARLAR YOK SATTI

Batman, renkli görüntülerle 2014’ün Newroz’unu erken kutlayan il oldu. Şenliklerin yapıldığı otogar bitişiğindeki alana on binler akın etti. Sarı-kırmızı-yeşil renklerden oluşan fularlar adeta ‘yok’ sattı. Güvenlik görevlilerin yakınında tezgah kuran seyyar satıcılar; “Tezgahlarımızdaki fularlar ile şapkalar büyük ilgi gördü. 2014’ün ilk Newroz’un Batman’da yapılmasıyla çok sayıda fular getirttik” dediler.

ALAN GİRİŞİNDE ARAMA

Sabah saatlerinde hafif yağmura rağmen, erken saatlerde Newroz yolunu tutan Batmanlılar, alan çevresine kurulan arama noktalarından geçerken, güvenlik görevlilerinin hoşgörülü yaklaşımları dikkat çekiciydi. Bazı güvenlik görevlilerinin, küçük çocuklarla da sohbeti objektiflere böyle yansıdı.

YÖRESEL KIYAFETLER KONUŞTU

2014’ün Newroz’una katılan Batmanlı kadınların çoğu yöresel kıyafetlerle şenliklere katılım gösterdi. Küçük çocuklarını yanlarından ayırmayan yurttaşlar, 10.00’da başlayan ve saat 16.00’ya kadar süren şenlikleri ilgiyle izledi.

TERTİP KOMİTESİ BİR ARADA

Newroz Tertip Komitesi, erken saatlerde alandaydı. Petrol-Sendikası Batman Şube Başkanı Mustafa Tekik ile bazı sendika başkanlarından oluşan ‘Tertip Komitesi’ üç renkten oluşan puşu ve fularlarla platforma çıktı. Tekik, Newroz şenlikleri öncesinden kalabalık kitleye konuştu.


GENÇLER HALAY ÇEKTİ

2014 Newroz’una ilgi gösteren Batmanlı gençler, sanatçıların sahneye çıkmasıyla birlikte Kürtçe şarkılar eşliğinde halay çekti. Davul-zurnaların bulunduğu alan da bazı yurttaşlar, dakikalarca halaya durdu. Newroz şenliğinde, sanatçılara yakın duran bazı gençler, Newroz ateşi etrafında şarkılara eşlik etti.

KÜÇÜKLER BÖYLE İZLEDİ

Otogar bitişiğindeki alana gelen bazı aileler, küçük çocuklarının kaybolmaması için çaba gösterdi. Tertip komitesinin alanda kurduğu ‘Çocuk çadırı’nda aileler, alanda kaybettikleri çocuklarına kavuştu.

İMZA KAMPANYASI STANDI

Newroz alanında Abdullah Öcalan için imza kampanyası standı açıldı. BDP Batman İl Örgütü yöneticileri, Öcalan’ın özgürlüğüne kavuşması için daha önce kentte başlattıkları imza kampanyasının standını Newroz alanında da açtıklarını ifade ederek, “Şenliklere katılanlar bir de standa gelip imza attı” dediler.

KÜRDİSTAN STORE

Newroz alanına akın eden seyyar satıcıların tezgahı renga renkti. Kürdistan formalarını da satışa çıkaran bazı seyyar satıcılar, “Newroz’da ilgi gören üç renkten oluşan fularların yanı sıra ‘Kürdistan’ yazılı formalardı. Tezgahlara istiflediğimiz formaları kısa sürede sattık. Bu Newroz’da satışlarımız umduğumuzun üzerinden geçti” diye konuştular.

KÜÇÜKLER SALINCAKTA!

İşportacılar arasında yer alan salıncak işletmecilerinin de yüzü güldü. Çocuklar, Newroz şenliğinden çok, gün boyu salıncaklara binmenin keyfini çıkardı.

SANATÇILAR COŞTURDU

Batman Newroz’un katılan sanatçılardan Koma Agire Jiyan, Sultan, Diyar ve Servet Kocakaya, alanı dolduran on binleri coşturdu. Kitleye ilk hitap eden sanatçılar arasında yer alan Koma Agire Jiyan ve Sultan, kitleden büyük alkış topladı. Newroz tertip komitesi, sahne alan sanatçıları buketlerle karşıladı.


SAHNEDE GÖZYAŞLARI

Bölgede ilk Newroz ateşinin kutlandığı il olan Batman’da ilginç görüntülerden biri de küçük Arjin Yılmaz’ın gözyaşlarıydı. Sahneye çıkan Küçük Arjin, kalabalığı görünce heyecanlanıp ağladı.

SEYYAR SATICILARA AKIN

Seyyar satıcıların tezgahlarının önü dolup taştı. Simit, köfte, tavuk döner ve meyve tezgahları, şenliği katılanların akınına uğradı. İşportacıların, yüzü 2014 Newroz’u sayesinde güldü.

Editör: TE Bilişim