** Sendika binası önünde toplanan Batman Eğitim-Sen Şubesi üyeleri, Milli Eğitim Müdürlüğü’ne yürüdü. İdareci atamalarını protesto eden Eğitim-Sen’liler, 24 Eylül’de yapılacak greve katılım çağrısında bulundu…

İDARECİ ATAMALARINA TEPKİ

Eğitim-Sen Batman Şubesi üyeleri, idareci atamaları ile bazı politikaları protesto amaçlı Milli Eğitim Müdürlüğü’ne yürüyerek, basın açıklaması gerçekleştirdi. Sendika Eş Şube Başkanları Aziz Turay, Zalife Bulut, Belediye Başkan yardımcısı Aziz Aksın, üyeler ve bazı STK temsilcilerinin katıldığı açıklamayı yönetim kurulu üyelerinden Hasan Demir okudu. Demir: “Yeni atanan okul müdürlerinin sendikalara göre dağılımına bakıldığında itirazlarımızın ne kadar haklı olduğunu görmek mümkündür. Yeni müdür görevlendirmelerinde Eğitim Bir-Sen üyesi müdürlerin oranı yüzde 81, Türk Eğitim Sen’li müdürlerin oranı yüzde 9, Eğitim-Sen’li müdürlerin oranı yüzde 4, diğerleri yüzde 6’dır” dedi.

GREVE KATILIM ÇAĞRISI

24 Eylül’de Türkiye genelinde greve gideceklerini de ifade eden Demir, şöyle devam etti: “Çarşamba günü ülke genelinde grevdeyiz. Sesimizi duymayanlara, taleplerimizi görmezden gelenlere inat, haklarımıza ve geleceğimize sahip çıkmaya devam edeceğiz. Siyasi iktidarın ve MEB’in gerek toplumsal yaşamda, gerekse eğitim sisteminde hayata geçirmeye çalıştığı her türlü dayatmacı ve anti-demokratik politika ve uygulamalar karşısında bütün eğitim ve bilim emekçilerinin yapacağımız greve katılmaya çağırıyoruz.” Öte yandan açıklamada eğitimciler, yöneticileri ıslıklarla protesto etti.

Editör: TE Bilişim