** Batman’ın Hasankeyf ilçesine bağlı Karaköy’de kalbi duran ve mezarı bile hazırlanan 73 yaşındaki Zeynep Yiğiz, 112 Acil servis ekiplerinin çabasıyla yaşama döndü.

**Annesinin mezarını kazdıkları sırada üzüntü ile sevinci bir arada yaşadıklarını belirten Mehmet Yiğiz: “Annem için camiden ölüm anonsu yapıldı. Mezarını bile hazırladığımız annem 112 ekiplerinin son müdahalesiyle yaşama yeniden ‘merhaba’ dedi” diye konuştu.

KALBİ DURUNCA...
Batman’ın Hasankeyf ilçesine bağlı Karaköy’de, Cuma günü yaşanan olay, film senaryosunu andırdı. 73 yaşındaki 9 çocuk annesi Zeynep Yiğiz’in kalbi durdu. Eşi Bişar Yiğiz ve yakınları, Hasankeyf 112 Acil servisinden yardım istedi. Olaydan yarım saat sonra köye gelen Acil servis ekiplerinin çabasıyla herkesin ‘öldü’ dediği annesinin yeniden yaşama döndüğünü söyleyen 43 yaşındaki Mehmet Yiğiz, “Cuma günü sabah saatleriydi. O an Midyat’taydım. Annemin hayatını kaybettiği söylendi, doğruca mezara gittik. Köy camisinde annem için imam sala okudu. Köylüler mezarlığa geliyordu. Bir anda sevincli haber alınca inanamadık, eve koştuk” dedi.



“ANNEM YAŞIYORDU”
Açtıkları mezarı yarıda bırakıp eve geldiğinde annesi Zeynep’in yaşadığını görünce gözlerine inanamadığını belirten Yiğiz, şöyle konuştu; “Köydeki yakınlarımızla birlikte toprağa vermek için hazırlığını yaptığımız anneme, sağolsunlar, varolsunlar son müdahaleyi yapan 112 Acil servis ekiplerine ne kadar teşekkür etsek azdır. Köyde herkesin ‘öldü’ dedikleri annem yaşıyordu. Üzüntü ile sevinci bir arada yaşadık. Eğer Acil servis ekiplerini gelmemiş olsaydı, belki şimdi de annem aramızda olmayacaktı. Annemin daha yaşayacağı günler varmış. Olay üzerinden iki gün geçti. Annem sapa sağlam yürüyor ve sağlığı yerinde.”

Editör: TE Bilişim