**Batman Gazeteciler ve Yayıncılar Cemiyeti, Türkiye Gazeteciler Federasyonu ‘43. Başkanlar Konseyi toplantısı’nı Batman’da gerçekleştiriyor. Üç gün sürecek toplantının ardından konuklar, tarihi mekanları da ziyaret edecek.

TGF’DEN BATMAN ÇIKARMASI
Türkiye Gazeteciler Federasyonu’nun ‘43. Başkanlar Konseyi’ toplantısı 22-24 Kasım tarihleri arasında gerçekleşecek. TGF’nin Batma’da yapılacak genişletilmiş başkanlar konseyi toplantısında, medyanın ülke genelinde yaşadığı sıkıntı, istek ve taleplerini içeren rapor, Federasyon tarafından gündeme alınacak. Türkiye’nin birçok ilinden önemli gazetecilerin de katılacağı TGF’nin Başkanlar Konseyi toplantısıyla ilgili hazırlıkları Batman Gazeteciler ve Yayıncılar Cemiyeti, tamamladı. İki ay önce Tekirdağ’da toplanan TGF, Batman Gazeteciler Cemiyeti’nin daveti üzerine 43. Başkanlar Konseyi toplantısını Batman’da düzenlemeyi kararlaştırdı.

TGF’DEN BATMAN’A ÇIKARMA
Türkiye Gazeteciler Federasyonu Başkanı Atilla Sertel ve yönetimi ile 70’e yakın her İl’in Cemiyet Başkanı, hafta sonu Batman’da buluşacak. 22 ila 24 Kasım 2013 tarihleri arasında Batman’da yapılacak ‘43. Başkanlar Konseyi toplantısı’nın yanı sıra Basın Vakfı yönetim kurulu toplantısı da petrol kentinde gerçekleştirilecek. Cuma günü Batman Valisi Yılmaz Arslan, Belediye Başkanvekili Serhat Temel’i ziyaret edecek olan TGF yönetim kurulu ve Federasyona üye Cemiyet Başkanları, Batman’ın tarihi mekanlarına gezi düzenleyecek.
SODES PROGRAMI DA START ALIYOR
Batman Gazeteciler ve Yayıncılar Cemiyeti’nin ‘Gazeteciler yetişiyor, Batman gelişiyor’ SODES projesine de hafta sonu start veriliyor. TGF’nin 43. Başkan kurulu toplantısının ardından Kültür merkezinde de duayen gazeteciler, altı ay sürecek kültür-sanat kursu kapsamında 20 genç gazeteciye ilk dersi verecek. Seçkin konukların davet edildiği SODES programına başlamanın heyecanı içinde olduklarını belirten BGC Başkanı Arif Arslan; “Hafta sonu medyanın kalbi Batman’da atacak. SODES projemizle birlikte genç gazetecilerin eğitimi de başlayacak” dedi.
TEKİRDAĞ’DAN BATMAN’A
İki ay önce Tekirdağ’da TGF’nin 42. Başkanlar kurulu toplantısına BGC Başkanı Arif Arslan, TGF’yi Batman’a davet etmişti. 43. TGF Başkanlar kurulu toplantısına talipli olan beş il arasında Güneydoğu’nun sıcak İl’i Batman’a gelmeyi kararlaştıran TGF yönetim kurulu başkanı Atilla Sertel ve yönetim kuruluna teşekkür eden TGC Başkanı Arslan, şöyle konuştu; “Tekirdağ’daki toplantıda davetimizi kabul eden TGF yönetimi ile Türkiye’nin dört bir yanındaki meslektaşlarımızın bağlı oldukları cemiyet başkanlarını konuk edeceğiz. Hem Batman medyasının durumu, hem de ilimizin tarihi dokusunu konuklarımıza anlatacağız.”

Editör: TE Bilişim