** Günlerdir kamuoyunun merakla beklediği partilerin il genel ve belediye meclis üyeliklerini içeren aday listeleri, bugün mesai bitimine kadar İl Seçim Kurulu’na teslim edilecek. Batman Seçim Kurulu’na Ak Parti, CHP ve Hüda-Par merkez listelerini teslim etti.


SÜRE 17.00’DE BİTİYOR
Seçime 39 gün kala yerel seçimde partilere tanınan Belediye Başkan adayları, il genel ve belediye meclis üye listelerinin teslimi için süre bugün mesai bitiminde sona eriyor. Ak Parti, CHP ve Hüda-Par, dün Batman merkez meclis üyelikleri aday listelerini İl Seçim Kurulu’na teslim etti. Partiler arasında en büyük başvurunun olduğu BDP’de bugün merakla beklenen listeler, mesai saati bitimine kadar teslim edilecek. Saadet, BBP ve seçime girecek diğer partilerin de listelerini İl Seçim Kurula’na vermesi bekleniyor. İlçelerde de partiler, Seçim Kurullarına listeleri vermeye başladı.


BDP’DE BEKLEYİŞ
Dün akşam saatlerinde partide listelerin açıklamasını bekleyen bazı partililer, belediye bahçesindeki çay ocağında adeta nöbet tuttu. Listeleri bugün Seçim Kurulu’na yapacağı başvurunun ardından açıklaması beklenen BDP’de Belediye Başkan aday adayı olan Hakkı İpek, Eyyüp Şahin, İdris Ekmen’in isimleri belediye meclis üyeliklerine, başkan aday adaylarından Selim Aratemur, mevcut üyelerden Dicle Manap, Metin Yalçın, Salih Altun ve bazı sürpriz isimler yer alırken, Ak Parti’de de İl Genel Meclis üyeliğinin ilk üç sırasında Mahmut Tileği, Şaziye Gündüz ve Nizamettin Benice’nin yer aldığı öğrenildi.

Editör: TE Bilişim