**Eski Musul yakınlarındaki Kürt köyünü IŞİD’in elinden kurtaran peşmerge albayı Zübeyir Hasan Sal, binbaşı İsmail Şehva Azrail ve Eyüp Ömer İsa, Batman’daki özel bir hastanede ameliyat oldu.

**Kürt köyünü ele geçiren IŞİD örgütünden 20 kişilik bir grubu kalaşnikof, bixi ve doçka silahlarla püskürttüklerini belirten albay Zübeyir Hasan Sal; “Olayda yaralandık. Fakat o köyü de IŞİD’ten aldık” dedi.




ÜÇ KOMUTAN BATMAN’DA
Musul yakınlarındaki ‘eski Musul’ mevkiindeki bir Kürt köyünü IŞİD çetelerinin elinden kurtarmak için göğüs göğse çarpışan KDP’nin komutanlarından Albay Zübeyir Hasan Sal, Binbaşı İsmail Şehva Azrail ve Eyüp Ömer İsa, tedavi gördükleri Batman’daki özel bir hastanede başarılı bir ameliyat geçirdi. Irak’ın elindeki ağır silahların çoğunun IŞİD’in eline geçtiğini belirten Albay Sal; “Peşmergelerin savaşta verdikleri mücadele ortada. IŞİD Maliki askerlerinin hemen hemen ağır silahların tümünü eline geçirmiş. Musul’a 5 kilometre kala ‘eski Musul’ diye adlandırılan mevkii de Kürtlerin yaşadığı 100 haneli bir köyü IŞİD’in elinden kurtardık. 20 Kişilik bir grup bize saldırdı. Çatışma üç saat sürdü. Onların çoğu öldü. Bazıları yaralı olarak o bölgeden kaçtı. Bizden de yaralananlar oldu” diye konuştu.



“ÖLÜMDEN DÖNDÜK”
Ezidilerin yoğunluklu olarak yaşadıkları Şengal (Sincar) bölgesini geri alabilmek için de peşmergenin mücadele verdiğini söyleyen KDP’li peşmerge binbaşı Eyüp Ömer İsa ise ölümden döndüklerini belirtti. Göğsünden aldığı darbe ile ölümden döndüğünü ifade eden Binbaşı İsa, şöyle devam etti; “20 Kişilik bir IŞİD çetesiyle karşı karşıya geldik. Ağır silahlarla üzerimize geldiler ama anında karşılık verdik. O çeteyi Kürt köyünden çıkarabilmek için yaralanma pahasına göğüs göğse çarpıştık. Onların yarısından fazlası öldü. Bir bölümü de yaralı olarak kaçtı. Olaydan sonra ambulans helikopterle getirildiğimiz Batman’da ameliyata alındık. Burada sağlığımıza kavuşuyoruz. IŞİD’i o bölgeden kurtarmaktan başka düşüncemiz yok.”  

Editör: TE Bilişim