*Kürdi-Der Başkanlığı’nı iki yıl süreyle yapan emekli eğitimci Hamza Ayiş, görevini eski Milletvekili Nizamettin Toğuç’a bıraktı. Toğuç’la birlikte Kürdi-Der Eşbaşkanlığı’na Evin Çelik getirildi.

KONGREDE TEK LİSTE

300 Üyeli Kürdi-Der Batman Derneği Eşbaşkanlığı görevine Nizamettin Toğuç ile Evin Çelik seçildi. Belediye konferans salonundaki seçime tek liste ile gidildi. HDP Batman Milletvekilleri Mehmet Ali Aslan, Ayşe Acar Başaran, görevden uzaklaştırılan Belediye Eşbaşkanı Sabri Özdemir, HDP-DBP İl Eşbaşkanları, Esnaf Odaları Birliği Başkanı Talat Kara ile bazı STK temsilcilerinin katıldığı kongrenin Divan Başkanlığı’nı Ömer Kurt, katipliklerini ise İnayet Mutlu ve Şehnaz Barış yaptı. İki yıl süreyle görev yaptığı Kürdi-Der’de bazı çalışmalarla gündeme geldiklerini belirten emekli eğitimci Hamza Ayiş, “Maalesef bazı etkinliklerle dile sahip çıkmak yetmiyor. Bu konuda daha somut projeleri hayata geçirmek zorundayız. Eksiklikler benim. Artılar ise arkadaşlarımındır. Yeni yönetime başarılar diliyorum” dedi.

ASLAN VE ÖZDEMİR KONUŞTU

HDP Milletvekili Mehmet Ali Aslan, Kürtçe’yi iyi konuşamadığını belirterek, “Nedense dilimizi geliştiremedik. Ana dilde derneklere ciddi görevler düşüyor. Kürdi-Der’in çalışmalarını bir Arap kökenli Mıhellemi olarak gıpta ile izliyorum. Dil konusunda Kürdi-Der üzerine düşeni yapıyor. Arapça dili çalışmaları konusunda ne yazık ki bölgede tek bir dernek yok” dedi. Daha sonra söz alan Sabri Özdemir ise, Kürçe dili konusunda herkesin kendini gözden geçirmesinin gerektiğini ifade ederek, “Çocuklarımıza mutlaka ana dili öğretmeliyiz. Evde ana dil konuşulmalıdır” diye konuştu. DBP İl Eşbaşkanı Abdulbari Karaağaç’ın kısa konuşmasının ardından seçime gidildi.

KÜRDİ DER’DE YENİ YÖNETİM

İl dışında oluşu nedeniyle kongreye katılamayan Batman eski Milletvekili Nizamettin Toğuç ile Evin Çelik, Kürdi-Der Eşbaşkanlığı görevine getirildi. Yönetim Kurulu üyeliklerine Kazım Barış, Sümeyye Erol ve Recep Yargı’nın seçildiği Kürdi-Der denetim kurulu üyelikleri ise Mehmet Acar, M. Sabih Özer ve Aysel Yılmaz’dan oluştu.

Editör: TE Bilişim