* Batman'a 4 Km uzaklıktaki Kösetarla köyünde öğrencilerle birlikte ilk kez temizlik kampanyası başlatan Köy Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Salim Tirki, "Önümüzdeki günlerde köy sakinlerinin de katılacağı temizlik kampanyasıyla en temiz köy olmaya kararlıyız" dedi.

 

200 YILLIK KÖYDE BİR İLK

 

Batman kent merkezine en yakın yerleşim birimlerinden Kösetarla (Kirediye) köyünde bir ilk gerçekleşti. Temizlik kampanyası köylülerin de ilgisini çekti. Geçen sene Kösetarla Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği kuran Salim Tirki, bugüne kadar köyde yapılmayan bir kampanyaya imza attı. Köy girişinindeki caddedeki atıkları Kösetarla ilk ve ortaokul öğrencileriyle birlikte toplayan Başkan Tirki, "Köyümüzün nüfusu bini aşıyor. 110 haneli 200 yıllık köyümüzde bir ilki gerçekleştirip en temiz köy olmak için kolları sıvadık" dedi.

 

"ALT YAPI SORUNLARI ÇÖZÜMLENMELİ"

 

Başta su sorunu olmak üzere köyde bazı alt yapı sorunların bulunduğuna işaret eden Başkan Tirki, şöyle devam etti; "Bazı kurumlardan hizmet bekliyoruz ancak köy sakinlerinin de üzerine düşen sorumluluklar var. Temizlik kampanyasıyla işe başladık. Köyümüzdeki ilkokul ve ortaokulda eğitim gören 150 öğrenci ve öğretmenle temizlik kampanyasına start verdik. Önümüzdeki günlerde köy sakinleri ile birlikte temizlik kampanyasını köyün dört bir yanına yayacağız." Bu arada bazı köylülerin de öğrencilerle birlikte çöp atıkları toplamaları dikkat çekti.

 

Editör: TE Bilişim