*Geçen Pazar AK Parti Batman İl kongresinde “Güzel Kürtçeyi öğrenmek istiyorum” diyen Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun sözlerini değerlendiren Kürdi Der Batman Şube Eş Başkanı Hamza Ayiş, “O sözleri salonda hoş bir seda olarak kaldı” dedi.

 

“KÜRTÇE ÖNÜNDEKİ ENGELLER KALDIRILSIN”

AK Parti Batman İl kongresindeki konuşmasında “Güzel Kürtçeyi öğrenmek istiyorum” diyen Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun sözlerini değerlendiren Kürdi Der Batman Şube Eş Başkanı Hamza Ayiş, ana dil önündeki engellerin kaldırılmasını istedi. Kürdi Der Başkanı Ayiş, şöyle konuştu : “Bu konuda AK partinin samimi olduğuna inanmıyoruz. Çünkü söylemler ile eylemler birbiriyle çelişiyor. TBMM’de Milletvekilleri adına basılan yılbaşı kartlarında sadece Türkçe yazı var.”

“VEKİLİN İSTEĞİ YERİNE GETİRİLMEMİŞTİ”

Ayiş, şöyle devam etti; “Bir süre önce Şırnak Milletvekili Faysal Sarıyıldız, seçmenlerine kendi dili olan Kürtçe kart basımına TBMM Basımevi olumsuz yanıt vermişti. Kürtçe’nin ulusal bir dil olmadığı gerekçesiyle kartların basımına izin verilmemişti. Biz de Başbakan sayın Davutoğlu’nun, AK Parti İl kongresinde yaptığı konuşmayı bir hoş seda olarak geride kaldığını söylüyoruz. Kürtçe’yi öğrenmek istiyorsa her şeyden önce ana dil önündeki engelleri kaldırmasını istiyoruz.”

 

Editör: TE Bilişim