**54. Kütüphaneler haftasında Batman’da bir dizi etkinlikle kutlandı. Programda konuşan Vali Ahmet Deniz: “2018’i kitap ve kütüphane yılı ilan ediyoruz. Batman’da 100 bin kitap daha dağıtacağız” dedi.

ÖRNEK EĞİTİMCİ VE ÖĞRENCİ
54. Kütüphaneler haftası nedeniyle Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü’nde bir dizi etkinlik düzenlendi. En çok kitap okuyanlara ödüllerin de verildiği programa Vali Ahmet Deniz, Belediye Başkanvekili Ertuğ Şevket Aksoy, Rektör Aydın Durmuş, Vali yardımcıları, kurum müdürleri, öğrenciler ve kalabalık bir topluluk katıldı. Yetişkinlerde bir yılda 150 kitap okuyan Belediye Başkanvekili Aksoy’un eğitimci eşi Yasemin Aksoy birincilik ödülünü alırken, Esra Orhan ikinci, Mehmet Metin de üçüncü oldu. Öğrencilerde Hiranur Savgın 160 kitap okuyarak birincilik ödülü aldı. Programda konuşan Vali Deniz: “Batman Her yerde okuyor projemizi bu yıl da sürdüreceğiz. 100 bin kitap dağıttık, 100 bin kitap daha okullarımıza dağıtacağız. Bazı okullarımıza da Z- kütüphaneler kazandıracağız. 2018’i, kitap ve kütüphane yılı ilan ediyoruz. Batman güzel bir şehir.  Gençler okudukça bizlerde onlara daha fazla imkan sunacağız” dedi.

“KİTAPLAR EN İYİ ARKADAŞIMIZDIR”

Törenin açılış konuşmasını yapan İl Halk Kütüphanesi Müdiresi Derya Ilgar: “Kütüphaneler farklı görüşteki kitapları yan yana dizerek muhakeme gücün artırır, dolayısıyla toplumsal barışa katkı sağlar. Halk kütüphanelerinin insanlarının yaşam boyu kendi kendine eğitimine yardımcı olmak, her türlü bilgiyi gelecek nesillere ulaştırmak gibi amaçları vardır. Kitaplar kendimizi geliştirmek, zamanımızı en iyi şekilde değerlendirmemize yardımcı olur ve bize katkı sağlayan en iyi arkadaşlarımızdır. İşte insanlığımız için bu değerli kitaplar kütüphanelerde korunur, öğrencilerin ve tüm insanların hizmetine sunulur” dedi.

“BİLGİYİ, TEKNOLOJİYE ÇEVİRMELİYİZ”

Daha sonra söz alan Vali Ahmet Deniz ise bilgiyi teknolojiye çevirmenin önemine değinerek: “Sevgili öğrenciler, Türkiye çok sıkıntılardan geçti. Bu sıkıntılardan çıkmanın tek yolu eğitim ve kitaptır. Başka şekilde rekabet etme şansımız maalesef yok. Bakın medeni dediğimiz batı toplumları, Türkiye’yi nasıl ispiyon ediyor biliyor musunuz? Ne yapmamız lazım, ancak kitapla, eğitimle, bilgiyle, teknolojiyle aldığımız eğitimi teknolojiye çevirerek bir yere geleceğiz. Şimdi Afrin operasyonu yapıyoruz değil mi? Bizim İHA ve SİHA’mız olmazsa, teknolojiye sahip olmasak böyle bir operasyon yapma şansımız yok. Onun için gençlere daha fazla sorumluluk düşüyor. Geçen yıl başlattığımız ‘Batman her yerde okuyor’ kampanyamız, kitap okuma alışkanlığını katkı sunuyor. Batman güzel ve hareketli bir şehir. Eğitimde hızla mesafe alacak bir şehir. Bunu hep beraber yapacağız.” Program, dereceye girenlere ödüller verilmesi ve yeni kitapların sergisiyle son buldu. (Reşat Yiğiz)

Editör: TE Bilişim