** Batman Valisi Ahmet Deniz, başkanlık yaptığı il koordinasyon kurulu toplantısında çarpıcı açıklamalarda bulundu. Darbe girişimi gecesi verdiği talimata dikkat çeken Vali Deniz; “Olayı öğrenir öğrenmez çok hızlı bir şekilde hareket ettik. Darbe girişiminde bulunan kim varsa, kışladan çıkan hain kim varsa vurma talimatını verdik” dedi.

“FATİH’İN VE EYYUBİ’NİN
TORUNLARIYIZ”
Valilik konferans salonunda düzenlenen İl Koordinasyon Kurulu’na başkanlık yapan Batman Valisi Ahmet Deniz, önemli açıklamalarda bulundu. Darbe girişimi gecesi Batman’da yaşananları anlatan Deniz: “Bu güçler bizi nasıl Çanakkale’de bizi dize getirmeye çalıştılar, getiremediler, aynı zihniyet  Fethullahçı terör örgütünü kullanarak bu milleti dize getirmeye çalıştılar.  Ama bunların bilmediği bir şey vardı. Bu millet Türkü ile Kürdü ile Arabı ile Çerkezi ile Fatih’in torunları, Selahaddin Eyyübi’nin torunları nasıl durması gerektiğini  gösterdiler. Türkiye’nin her tarafında özellikle Batman için ayrı bir parantez açıyorum.  Olayı öğreniz öğrenmez çok hızlı bir şekilde haraket ettik.”

“VURMA TALİMATI VERDİM”
Vali Deniz, şöyle devam etti: “Vatandaşlarımızla hızlı bir şekilde mesajlaştık. Emniyet birimlerimize gerekli talimatları verdik.  Darbe girişiminde bulunan kim varsa kışladan çıkan hain kim varsa ‘vurma’ talimatını verdik. Açık ve net bir şekilde bu vatan, bayrak için öleceksek hep beraber öleceğiz dedik. Son kurşunumuza kadar mücadele etme talimatı verdim. Polisimiz dimdik ayaktaydı. Batman halkı benim onlara ne kadar güvendiğimi  geldiğim günden itibaren esnafla gençlerle görüşüyorum. İşte o ilk saatlerde vatandaşın gözünde gördüğüm  birlik ve beraberlik vefası inanın muhteşemdi.  Bu nedenle Batmanlılara gurur duyuyorum. Biz bin yıllık bu coğrafyada hep beraber yaşıyoruz. Birlik ve beraberliğimiz muhafaza ettiğimiz müddetçe ne Fethullahçı terör örgütü ne DAEŞ’ı ne PKK’sı bizi sindiremez. Bizi dize getiremez ve getiremeyecek.”

**********************

OHAL kararını değerlendirdi:
“Vatandaşın mağduriyeti olmaz”

3 Ay süreyle ilan edilen OHAL kararını da toplantıda değerlendiren Vali Ahmet Deniz, vatandaşların mağdur olmayacağını söyledi. Deniz, şöyle devam etti: “Vatanperver aziz milletimize hizmet etmede 24 saat yetmiyorsa 48 saat çalışacağız. Bu güzel insanlarımız her şeyin en güzeline layık.  Başta ben olmak üzere vatandaşımızın hizmetindeyiz.  OHAL ilan edildi. Ancak kimsenin şüphesi olmasın. Vatandaşımızın mağduriyeti olmaz. Vatandaşın hak ve hukuku her şeyin üstesinde. Şu anda olağanüstü bir süreçten geçiyoruz. Bu Fethullahçı terör örgütü mensupları daha bitmiş değil. Hala bertaraf edilmiş değil. Onun için devletimizin kılcal damarlarına  girmiş, bunlar bitinceye kadar mücadele devam edecek. Burdaki kurum müdürlerimizde  herkes üzerine düşen sorumuluğu  fazlasıyla yerine getirecek.”

Editör: TE Bilişim