**Batman Çağdaş, 1994’ün Nisan ayında evliliklerini manşete taşıdığı Gülbahar-Haşim Alyanç çiftini yıllar sonra buldu. 3’ü kız toplam 6 çocuk babası Haşim Alyanç: “Henüz ilkokulu bitirmemiştim. Töre gereği evlendirildim ama şimdi çocuklarıma tek nasihatim var; erken yaşta evlenmeyin diyorum” dedi.

ÇOCUK YAŞTA EVLENMİŞLERDİ
Batman Çağdaş, 23 yıl önce çocuk yaşta evlenen Sasonlu 36 yaşındaki Haşim Alyanç’ı buldu. Uzun süredir ilçede market işletmeciliği yapan Alyanç’ın 3’ü kız toplam 6 çocuğu var.  Yunus Emre ilkokulu 5’nci sınıfı okuduğunda 13 yaşında olan Haşim Alyanç, Yürekli köyünde yakınları olan Gülbahar’la yaşamını birleştirmişti. Annesinin ısrarı üzerine büyük çocuğu Haşim’e kız istediğini belirten 52 yaşındaki baba Nurettin Alyanç: “Yıllar öncesinin gelenek-göreneklerine göre hareket ettik. Annem ısrarla çocuğumun evlendirilmesini istiyordu. Haşim’i erken yaşta evlendirmiştik” diye konuştu.

ERKEN EVLİLİĞİ ÖNERMİYOR
Erken evliliği kimseye önermeyen Haşim Alyanç’ın, 9 ila 19 yaşları arasında Bayram, Uğur, Muhammet, Şehnaz, Elanur ve Esra isminde 6 çocuğu var. Çocuklarına kesinlikle erken yaşta evliliği önermeyen Haşim Alyanç, şöyle konuştu: “İlkokul son sınıftaydım. Ailemin benden bir isteği vardı. Çocuktum, erken evliliğe bir kere adımımı atmıştım ama şimdi geriye dönüp baktığımda çok ani karar verdiğime inanıyorum. Çocuklarımın benim gibi erken evlilik yapmalarını istemiyorum. Okusunlar, büyüsünler ondan sonra evliliğe karar versinler.”

BABALARINI TANIYAMADILAR
Batman Çağdaş’ın Sason’da ulaştığı Haşim-Gülbahar Alyanç çiftinin ortanca çocuğu 14 yaşındaki Uğur ise gazetemizin arşivindeki fotoğrafı görünce şaşkınlığını gizleyemedi. Babasını tanımakta güçlük çektiğini ifade eden Uğur Alyanç: “Fotoğrafta annemi tanıdım ama babam çok değişmiş. Eğitimimi sürdürüyorum. Babam ticarete atıldı. Ben ise eğitimimi sürdüreceğim” dedi. Öte yandan büyük oğlunun fotoğraflarına bakarak hüzünlenen baba Nurettin Alyanç: “O dönemlerde Haşim tek çocuğumdu. Ninesinin isteği üzerine onu erken yaşta evlendirmiştim” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim