** Beşiri’nin Çevrimova köyünde arızaları trafo nedeniyle dört gündür eylem yapan köylüler, gün boyu DEDAŞ yöneticilerini bekledi.

 

KÖYLÜLER EYLEMDE

Yaklaşık 20 gündür arızalanan trafo nedeniyle DEDAŞ İl binası önünde eylem başlatan Çevrimova (Barısıl) köyü sakinleri, yöneticilerden trafo talebinde bulundu. 60 Haneli köye iki adet 160 kw’lık trafo talebinde bulunduklarını söyleyen köy sakinlerinden Recep ve Şehmus Konaç, “Günlerdir arızalı bir trafonun onarılması için DEDAŞ’a talepte bulunuyoruz. Fakat sesimizi kimseye duyuramıyoruz. Dört gündür DEDAŞ binası önünde eylemlerimiz sürüyor. Derdimizi anlatacak bir yönetici arıyoruz” dediler.

 


“ÇOCUKLARIMIZI OKULA
GÖNDERMEYECEĞİZ”

Polisin önlem aldığı DEDAŞ binası önünde mesai saati bitimine kadar eylemlerini sürdüren Çevrimova köyü sakinleri, önümüzdeki hafta içinde öğrencileri, okula göndermeyeceklerine de dikkat çektiler. Köylüler, şöyle konuştular: “Trafo sorununun diyalogla çözülmesini istiyoruz. Maalesef DEDAŞ yetkilileri bizi anlamıyor. Önümüzdeki hafta okula göndermeyeceğimiz çocuklarımızı da DEDAŞ binasının önüne getireceğiz. Arızalı trafo değiştirilmeyene kadar eylemlerimiz sürecek.”

Editör: TE Bilişim