**Düğün mevsiminin hız kesmediği Batman’da, yatırımcı-işadamı Abdulvahap Gökmen’in büyük oğlu M. Salim Gökmen, yaşamını Serap (Demir)’le birleştirdi. Kemençe eşliğindeki düğünde davetliler, saatlerce pistten inmedi.

**İş dünyası ile seçkin bir davetli topluluğunun katıldığı düğün töreninde 2000 kişi yemekte ağırlandı. Misafirleri yanlız bırakmayan Gökmen,  konuklara teşekkür etti. Serap-M. Salim Gökmen çifti, dolar yağmuruna tutuldu. Kemençeciler, görkemli düğüne renk kattı.

SALON DOLUP TAŞTI
Düğün sezonuyla birlikte Batman’daki salonlar dolup taşarken, tanınan ailelerin düğün törenlerinde eski gelenek ve görenekler de sürüyor. Bir dönemler hemen her düğünün kemençesiz geçmediği Batman ve yöresinde, artık düğün törenlerinde gözde çalgı kemençe. Gercüş ve Midyat ilçelerindeki kemençeciler, Batman’daki düğünlere renk katıyor. Önceki akşam Elit düğün salonunda sevilen işadamı Abdulvahap Gökmen’in Üniversite öğrencisi oğlu M. Salim Gökmen, yaşamını Serap (Demir)’le birleştirdi. Elit düğün salonundaki düğün törenine iş dünyası, bazı İl yöneticileri ve seçkin bir davetli topluluğu katıldı.




DÜĞÜNDE KEMENÇE RESİTALİ
2000’e yakın davetlinin katıldığı düğün töreninde konukları salon girişinde karşılayan işadamı Abdulvahap Gökmen, misafirleri  yanlız bırakmadı. Yemek menüsünde güveç, etli pilav, dolma, sarma, tulumba tatlısı ve ayranın ikram edildiği konuklar, kemençe sesiyle soluğu pistte aldı. Yerel sanatçılar şarkılarından daha çok kemençe eşliğinde halay çeken konuklar, düğüne renk katarken, kemençeciler bahşiş yağmuruna tutuldu. Geç saatlere kadar süren düğün töreninde Serap-M. Salim Gökmen, çifti konuklarla birlikte halaya eşlik etti.




DOLARLAR HAVADA UÇUŞTU
Kemençenin renk kattığı düğünde Serap-M. Salim Gökmen çiftine konuklar, dolar atmak için adeta yarışa girdi. Doların havada uçuştuğu düğün, geç saatlere kadar sürdü. Konuklara teşekkür eden işadamı Gökmen; “Düğünde bizi yanlız bırakmayan tüm dostlara teşekkürü bir borç biliyorum. Konukların kemençeye ilgi göstermeleri düğünün en güzel karelerindendi. Güzel bir töreni gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadık” dedi.



ALAN AİLESİNİN MUTLU GÜNÜ

Luqqa cafe sahibi Serdar Alan’ın düğününde de renkli görüntüler oluştu. Geç saatlere dek süren kır düğününde kemençe resilati verildi. Yaşamını eğitimci Elif Özen’le birleştiren Alan’ın düğününde yaklaşık bin konuk ağırlandı. Konuklar, kemençe eşliğinde geç saatlere kadar halay çekti.



Editör: TE Bilişim