**Raman dağındaki Yakıtlı köyünün içme suyuna petrol atıklarının karıştığını iddia eden Muhtar Abdüssamed Gezici; “Köyümüzün su kaynağı berrak akıyordu ama son günlerde petrol atıklarının suya karışmasıyla artık su içemez hale geldik” dedi.
“PETROL TÜREVLERİ SUYU KİRLETTİ”
Türkiye'de 1948 yılında petrolün ilk bulunduğu, Batman yakınlarındaki Raman Dağı'nda, 20 haneli Yakıtlı (Zeve) Köyü'nde oturanlar, kaynak suyuna petrol atıklarının karışmasıyla kaygılandı. 20 Haneli köy ortasındaki çeşme ve kaynak suyuna son bir hafta içinde petrol türevlerinin çoğalması yüzünden içme suyunu kullanamaz hale geldiklerini belirten muhtar Gezici; “Türkiye Petrolleri Sondaj Müdürlüğü başta olmak üzere ilgili birimlere başvurduk. Suyumuzun kirlendiğini hatırlattık. Şu ana dek önlem alınmadı. Berrak akan kaynak suyumuz her geçen gün petrol türevleriyle kirlendi” diye konuştu.


“ATIKLAR SUYA KARIŞIYOR”
Muhtar Gezici, sözlerini şöyle sürdürdü; “Kaynak suyuna yakın yerlerde sondaj yapan Türkiye Petrolleri maalesef atıkları yer altına basınca, kaynak sularımızda  da kirlilik arttı. Temiz olan kaynak suyumuz hem kirlendi hem de kurumaya yüz tuttu. Büyük ve küçükbaş hayvanlarımız için yaptığımız suluklarda da petrol türevleri dikkat çekiyor. Türkiye Petrolleri Bölge Müdürlüğü yetkililerini göreve davet ediyoruz. Köyümüzün suyu büyük oranda kirlendi. Ne yapacağımızı şaşırdık. İlk kez köyümüzün kaynak suyu petrol türevleri yüzünden içilemez hale geldi.” (Reşat Yiğiz)

 

Editör: TE Bilişim