*Batı Raman’daki petrol sahalarında ilk kez incelemelerde bulunan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Türkiye Petrolleri Genel Müdürü Besim Şişman’dan bilgi aldı. Bakan Albayrak, “Petrol üretiminde Batman önemli bir bölge” dedi.

*Batı Raman’da 472 nolu petrol kuyusuna kask takıp çıkan Bakan Albayrak, petrol işçileriyle birlikte hatıra fotoğrafı çekti.

PETROL SAHASINI GEZDİ
Batman’daki incelemelerini sırasında Batı Raman’daki petrol sahalarını da gezen Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, “Türkiye Petrollleri deyince akla Batman ve Raman geliyor. Bu bölge petrol açısından önemli bir yerdir” dedi. Beraberinde Batman Valisi Ahmet Deniz, Ak Parti Milletvekili Ataullah Hamidi, TP Genel Müdürü Besim Şişman’ın da yer aldığı heyetle Batı Raman petrol sahasında incelemelerde bulunan Bakan Albayrak, 472 nolu kuyuya çıkarken kasık takıp petrol işçileriyle de hatıra fotoğrafı çekti. Kuyudaki petrol üretim çalışmalarını yerine gören Bakan Albayrak, daha sonra Batı Raman saha şefliği kampındaki iftar yemeğine katıldı.



“PETROL ÜRETİMİNDE ÖNEMLİ BÖLGE”
Türkiye Petrolleri Genel Müdürü Besim Şimşan’dan brifing aldıktan sonra iftar yemeğine katılan 200 kişilik davetli topluluğuna konuşan Bakan Albayrak, “Türkiye petrolleri denilince ilk akla Batman ve Raman geliyor, öyle değil mi? 1948 Yılında keşifle başlayan yolculuk, 50’li yıllarda kurumsallaşmasıyla Türkiye için anlam ifade eden bir yer haline geldi. Burası petrol üretimi acısından önemli bir bölge. Kamu için devlet için ne kadar önemliyse, Batman için de bir o kadar önemli. İstihdamıyla, bölgenin kalkınmasıyla, gelişmesiyle, sosyal-kültürel anlamda da belki bugüne kadar tarihsel desteğiyle kurumsal olarak da çok önemlidir. Onun için sizler çok önemli bir vazife ifa ediyorsunuz. Bundan sonra da bugün Türkiye’nin içinden geçtiği hassas durum hasebiyle kurum olarak da eskisinden çok daha fazla, çok daha önemle, hassasiyetle yaklaşacağımızı, şehre ve bölgeye çok daha büyük katkılarda bulunacağına inancım tamdır” dedi.



“RAMAZAN KONUŞMALARI UZUN OLUR”
Bakan Albayrak, sözlerini şöyle sürdürdü; “Bu tip Ramazan konuşmaları uzun olur, millet yemeği yemiştir, yorulmuştur. Çayımı içeyim uyuyayım falan. Valla siyasetçi geldi, konuş konuş dinle. Valla bitirse de gitse, sizi bu duruma sokmamak için ben lafı hemen kısa yoldan bağlıyorum. Enerji bakanlığı olarak ülkenin katma değerine, ülkenin gelişimine tüm Türkiye’nin büyük Türkiye ideallerine ulaşmasına her zamankinden daha fazla daha fazla çalışmak için sizlere tekrardan çok teşekkür ediyorum.”

Editör: TE Bilişim