** Batman Çağdaş’ı ziyaret eden Ak Parti Batman Milletvekili adayı Ziver Özdemir: “Yaptığımız tüm ziyaretlerde partimize yönelik teveccühün artmasını görmek sevindirici. Ak Parti, eser siyaseti yapıyor. Seçmenlerimiz sandığa gittiğinde 17 yıllık icraatları göz önünde bulunduracaktır” dedi.

** ‘Yeni dönemde yeni bir çözüm süreci olacak mı?’ sorusuna yanıt veren Özdemir: “Sayın Cumhurbaşkanımız başta olmak üzere tüm Ak Parti teşkilatları o dönemde ret ve inkar politikalarının karşısında durdu. O süreci ilmik ilmik ördük. O günlerin kıymetini bilemedik. Çözüm iradesi her zaman vardır. Tüm sorunlarımızı halkımızı, yani kendimizi muhatap alarak çözebiliriz” diye konuştu.

“EN SIKINTILI DÖNEMDE SİYASET YAPTIM”
Ak Parti Batman 1. Sıra Milletvekili adayı ve önceki dönem milletvekili Ziver Özdemir, Batman Çağdaş’ı ziyaret etti. Gazetemiz yöneticisi Barış Arslan’la bir süre sohbet eden Özdemir, kamuoyunun merak ettiği soruları da yanıtladı. Görev verilmediği dönemde de bir vekil gibi her zaman çalıştığını belirten Özdemir: “En sıkıntılı dönemde de burada siyaset yaptım. Kimsenin Ak Parti’nin bayrağını ve sembolünü kendi araçlarında taşıyamadığı süreçte siyaset yaptım. Kimseye eğilmedik, eyvallahımız olmadı. Her zaman bizim için davamız ön planda oldu. Makam-mevki hiçbir zaman önceliğimiz olmadı” dedi. Ziyaretlerinde Ak Parti’ye artan bir teveccühle karşılaştıklarına da dikkat çeken Özdemir: “5 Milletvekili adayımızın da kendine has meziyetleri var. Halkımızın ilgisi bizi mutlu ediyor” diye konuştu.

“BİRİLERİ SÜRECİ ANLAMADI”
Yeni dönemde yeni bir çözüm süreci olacak mı?’ sorusuna da yanıt veren Özdemir, şunları söyledi: “Hak ve özgürlükler konusunda ciddi adımlar atıldı. Bunlar görmemezlikten gelinemez. Yapılanlar elbette bir lütuf değil ama birileri de hala bunları görmezden gelmemeli. İyi işler yapıldı. Çözüm süreci başladığında toplum içinde kangrenleşmiş, adeta toplumları düşman hale getirebilecek altyapıyı oluşturabilecek birileri vardı. O’nu aldık onların ellerinden ve kardeşlik hukukunu ortaya koyduk. Ak Parti’nin tüm birimleri, il il dolaşarak dedik ki geçmişte bunlar yapılmış. Sayın Cumhurbaşkanımız başta olmak üzere parti sözcülerimiz, bakanlarımız her yerde ret ve inkar politikalarının karşısında durdu. O süreci ilmik ilmik ördük. Neydi bu? İnsanların içindeki kini, adaveti ortadan kaldırmak için. Bu süreç Kürd’ü, Türk’ü, Arab’ı, Çerkez’i içindi, yani herkes içindi. Birileri bu süreci anlamadı. Cumhurbaşkanımız Sayın Erdoğan, bu sürece altyapıyı oluşturmasaydı o siyasi gelenek cesaret edip bunları konuşabilir miydi?”

“ÇÖZÜM İRADESİ HER ZAMAN VARDIR”
Çözüm iradesinin her zaman olabileceğini de ifade eden Özdemir: “O dönemler anlatıyorduk, bu süreç bölge açısından önemli. Allah muhafaza bir Suriye’ye, bir Yemen’e, Afganistan’a dönüşseydik daha mı iyi olurdu? Türkiye bir huzur adasıdır. Bunu hep anlattık. O süreçte hep sorumlu davrandık, ama birileri hep hamasi davrandı. O günlerin kıymetini bilemedik. Bizim hareketimizin içinde Türkiye’yi hep daha iyi bir noktaya ulaştırmak vardır. Bu içimizdeki sorunları çözmekten geçiyorsa ki öyle de, bunları çözmeliyiz. Çözme iradesinin her zaman olabileceğini görmemiz gerekiyor. Bu konuda bölgedeki bir Müslüman Kürt bir siyasetçi olarak, sorunların çözümünü halkın desteğiyle yapabiliriz, çözebiliriz. Bunu PKK ile değil, halkımızı, kendimizi muhatap alarak çözebiliriz” dedi.

“BATMAN’IN HER SORUNU BENİM SORUNUMDUR”
Göreve geldiği takdirde Batman’ın her sorunuyla yakından ilgileneceğini de sözlerine ekleyen Özdemir, şöyle devam etti: “17 Yıldır Ak Parti’nin icraatları ortada. Diğer partilerden farkımız bu. Misyonumuzu ve vizyonumuzu 17 yıldır halkımızla paylaşıyoruz. İlk defa ülkede bir siyasal parti icraatlarını ortaya koyuyor. Her zaman misyonumuzu-vizyonumuzu güncelleştirerek yolumuza devam ediyoruz. Batman’ın herhangi bir sorunu benim de sorunumdur. Çözüm isteyen ne sorun varsa çözeceğiz. Batman’ın yönetimine talibiz. Ak Parti hükümetleri döneminde her şey bir bütündür. Biz bu hizmetleri ürettik. Bu şemsiyenin altında tüm Batman halkı var. Şuanda hastane yatırımı ve Tıp Fakülteleri gündemde. Biz bunları daha önce de gündemime almıştık. Yeni dönemde Batman’ın sorunlarının çözümü için daha büyük çaba sarf edeceğiz.” (Barış Arslan)

Editör: TE Bilişim