** Batman Çayı, hafta sonu Bulut kardeşlere mezar oldu. Terliğinin suya düşmesiyle çaya giren 16 yaşındaki Nurullah’ın imdadına giden 19 yaşındaki ağabeyi Yusuf da akıntıya kapılarak yaşamını yitirdi.

İKİ KARDEŞE YAZIK OLDU
Batman’ın Fatih mahallesindeki bir medresede eğitim gören Yusuf ve Nurullah Bulut kardeşler, Batman çayında boğularak hayatlarının baharında yaşama veda ettiler. Cumartesi günü ikindi saatlerinde arkadaşlarıyla birlikte Batman-Diyarbakır yolu güzergahındaki köprü altında suya giren Bulut kardeşler, çay yatağından ayrılacakları sırada talihsiz şekilde boğuldular. Yüzme bilmeyen 16 yaşındaki Nurullah suya düşen terliği çıkarmaya çalışınca akıntıya kapıldı. Kardeşinin imdadına koşan 19 yaşındaki Yusuf Bulut da derin yerde boğuldu. Arkadaşlarının iki kardeşi kurtarma çabaları sonuç vermemesiyle olay yerine gelen AFAD ekipleri iki kardeşin cenazesini çaydan çıkardı.



AİLE FERTLERİ ŞOKTA
Kardeşleriyle birlikte medreseye giden 17 yaşındaki Hamza Bulut ise bayram tatili için İstanbul’a giden babası ve annesinin evde bulunmadığını belirterek şöyle konuştu: “Sabah medresede birlikte kahvaltı yaptık. Geçen yılın yazında Garzan çayında yüzmeye gidiyorduk. Bu yıl ilk kez Yusuf ve Nurullah arkadaşlarıyla Batman Çayına gitmişti. Olayı duyduğumuzda şok olduk” dedi. Morgta bir gün bekletilen Bulut kardeşler, dün akşam saatlerinde yakınlarının gözyaşları arasında Asri mezarlığında toprağa verildi.

Editör: TE Bilişim