OSB’de yatırımcılara yer tahsisinin yapılmaya başlandığını da kaydeden Güneştekin: “İstihdamı fazla olan 14 firmaya öncelik verildi. Bu firmalar yaklaşık 3 bin kişiye istihdam sağlayacak” diye konuştu.

ÇAĞDAŞ’A 35. YIL ZİYARETİ
Partisinin ‘il danışma’ toplantısının ardından yönetim kurulu üyelerinin yanı sıra Merkez İlçe Başkanı avukat Yusuf Bülbül, Kozluk Belediye Başkanı Veysi Işık ve Hasankeyf Belediye Başkanı Abdulvahap Kusen’le birlikte Batman Çağdaş’ı ziyaret eden Ak Parti İl Başkanı Murat Güneştekin, ilk günlük gazete konumundaki Çağdaş’ın, Batman’a hizmetlerini takdir ettiklerini söyledi. Batman’ı yerel medyada en iyi temsil eden gazetelerin başında Çağdaş’ın geldiğini ifade eden Güneştekin: “Batman’ın yerel medyasının bugünlere gelmesinde ilk günlük gazetemiz Çağdaş’ın katkısı büyüktür. Gazetenin kurucusu merhum Enver Arslan’ı rahmetle yad ediyor, bu önemli gazetemizi bugünlere taşıyan Çağdaş ailesini de kutluyorum dedi.

“KADRO SİMSARLARINA DİKKAT”
TPIC’in Batman’da açacağı en büyük saha için alacağı eleman alımlarını da takip ettiklerini belirten İl Başkanı Güneştekin: “Milletvekilimiz sayın Ataullah Hamidi de TPIC’in alımlarda önceliği Batmanlı işsizlere tanınması konusunda çabası var. Çünkü işsizliğin ciddi sorun olduğu bir şehirdeyiz. İşsiz gençlerin, kadro simsarlarına karşı çok dikkatli ve uyanık olması lazım. Para alan varsa derhal Cumhuriyet Savcılığına şikayette bulunmasını istiyoruz. Şaibelerin ortadan kaldırılması konusunda bu konunun üzerinde titizlikle duruyoruz. Ayrıca önümüzdeki günlerde TYP kapsamında alınması planlanan alımların da kurayla yapılmasından yanayız” diye konuştu.

“14 FİRMA 3 BİN İŞÇİ ÇALIŞTIRACAK”
Organize Sanayi Bölgesi’ndeki ek 2000 dönümlük arazide ilk etapta 14 firmaya hafta içinde arsa tahsisinin de yapılacağına işaret eden İl Başkanı Güneştekin, şöyle devam etti: “Organize Sanayi Bölgesi müteşebbis heyeti, Vali bey ve bizim önerimiz; çok daha fazla işçi çalıştıran firmalara arsaların verilmesidir. Tespit edilen marka ve çok sayıda istihdam alanı açacak 14 firma tespit edildi. Hafta içinde bu firmalara arsa tahsisi yapılacak. Şu anda 3 Bini aşkın işsizin istihdam edildiği OSB’de 3 bin işçi daha çalıştıracak 14 firmaya arsa tahsisi yapılacak. Hedefimiz kısa sürede OSB’de çalışanların sayısının 10 bine çıkarılmasıdır. Genç nüfusumuz oldukça fazla. Firmalardan da daha fazla işçi çalıştırmalarını bekliyoruz.” (Haber Merkezi)

Editör: TE Bilişim