**Batman kent merkezinde kaçak et kesimine yönelik bir dizi tedbir alan Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Nurettin Kıyas; “Belgesiz hayvan kesimi yapan yerlere 10 bin TL’lik para cezası verilecek” dedi.
AĞIR CEZALAR YOLDA
Kaçak et kesiminin yapıldığı Batman kent merkezinde İl Tarım teşkilatı, bir dizi önlem aldı. Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Nurettin Kiyas, kaçak et kesimine yönelik ağır para cezalarını kaçak et kesimi yapan yerlere vereceklerini söyledi. Kaçak et kesimiyle ilgili sürekli şikayet aldıklarını belirten Kıyas, belgesiz hayvan kesimi yapan işyerlerine 10 bin TL’lik idari para cezasının verileceğini ifade etti.
“HALKIN SAĞLIĞI ÖNEMLİ”
İl Müdürü Kıyas, şöyle devam etti; “Son zamanlarda kasap esnafımızın ve hayvancılıkla uğraşan çiftçilerimizin uygunsuz ortamlarda ve resmi olmayan usullerle hayvan kesimi yaptığını, kesilen bu hayvanların soğutma sistemi olmayan açık kamyonetle veya el arabası ile taşındığı şikayetlerini almaktayız. Halkımızın sağlığını korumak için, hayvan kesimleri; 'Hayvan kesiminin hijyenik ve ruhsatlı mezbahanelerde ve veteriner hekim kontrolünde yapılması zorunlu hale getirilmiştir. Bu kanuna uymayıp kaçak kesim yapanlara, tanımlanmamış ve belgesiz hayvan kesimi yapan yerlere 10 bin Türk Lirası idarî para cezası' verilecektir.”
“KONTROLLER SIKLAŞTIRILACAK”
Kaçak et kesiminin önlenmesine yönelik denetimlere ağırlık vereceklerini kaydeden İl Müdürü Kıyas; “Hijyeniği sağlanmamış ve sağlık açısından uygunsuz ortamlarda yapılan kaçak kesimler; virüs, bakteri ve bulaşıcı hastalıklara sebep olduğu için, insan sağlığına ciddi ölçüde zararlar vermektedir. Bu yüzden halkımızın dikkatli olması, 'hijyenik ve ruhsatlı mezbahanelerde ve veteriner hekim nezaretinde kesildiğini belirten mühürlü' et almalarını tavsiye ediyoruz.
Kaçak hayvan kesimlerini engellemek için teknik personelimizce kontrollerimizi sıklaştırmaktayız. Yapılacak rutin kontrollerde veya alınacak şikayet veya duyumlar sonucunda, kaçak hayvan kesimi yaptığı tespit edilen kasap esnafına veya hayvan sahibi besicilerimize 5996 kanuna göre para cezası uygulanacaktır” diye konuştu. 

Editör: TE Bilişim