** DBP Batman teşkilatının ‘Hep birlikte öz yönetime’ panelinde konuşan Demokratik Bölgeler Partisi Eş Genel Başkanı Kamuran Yüksek, Türkiye’de enerjinin yüzde 80’inin Kürdistan coğrafyasından sağlandığını söyledi.

 

** Eş Genel Başkan Yüksek, yurttaşlara ilginç öneride bulunarak: “Kaçak elektrik kullanmaya mahkumuz. Açık söylüyorum, basın da yazsın. Herkes kaçak kullansın, bizimdir o enerji kaynakları. Enerjiyi bize her gün parayla satıyorlar” dedi.

 

YÜKSEK’TEN İLGİNÇ ÇIKIŞ
Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Batman il teşkilatının, Yılmaz Güney Sineması salonunda gerçekleştirdiği ‘Hep birlikte öz yönetime’ paneline Demokratik Bölgeler Partisi Eş Genel Başkanı Kamuran Yüksek’in sözleri damga vurdu. HDP, DBP il yöneticileri ve bazı partililerin katıldığı panelin açılış konuşmasını HDP İl Eşbaşkanı Abdulbari Karaağaç yaptı. Daha sonra söz alan DBP Eş Genel Başkanı Kamuran Yüksek, ‘öz yönetim’le ilgili açıklamalarda bulundu. Türkiye’de enerji üretiminin yüzde 80 Kürdistan coğrafyasından karşılandığını belirten Yüksek: “Mezopotamya, dünyanın en verimli coğrafyası. Peki şuan üzerinde yaşayan bizler, gerçekten refah içinde yaşayabiliyor muyuz? Yarımız aç, yarımız tokuz. Yüzde 50 işsiz, çalışanlar da günü birlik çalışıyor. Üretime dayalı bir ekonomik sistem yok” dedi.

 

“BİZİM ENERJİMİZ, KAÇAK KULLANIN”

Kürdistan coğrafyasındaki insanların kaçak enerji kullanmaya mahkum olduğuna da dikkat çeken Yüksek, şöyle devam etti: “Bizim nehirlerimiz, bizim sularımız üzerine koyuyor barajı. Tüm ihaleler batılı iş adamlarına ait. Biz kaçak elektrik kullanıyoruz. Kaçak elektriğe mahkumuz. Niye? Çünkü bizim başka şansımız yok ki. Elektriğe, suya para ver. İş yok, aş yok. Nasıl olacak? Kaçak olacak tabiî ki, ben buradan açık söylüyorum. Basın da yazsın, herkes kaçak kullansın. Bizimdir o enerji, bize her gün parayla satıyor. Paramız da yok borçla alıyoruz. Ne olacak? Bizim suyumuzu bize parayla satıyor, kendi toprağımızı işleyemiyoruz. Demokratik özerklik olması halinde bu konudaki yetkilerin yerele devredilmesi demektir. Batman’da yaşayanlar emekçiler, Batman’da işletilen petrolün hak sahibi olacak. Biz yerel kaynaklarımızı kendimiz kullanabilirsek inanın Kürdistan’da tek bir işsiz kalmaz.”

Editör: TE Bilişim