** Japonya Büyükelçiliği, ‘yerel yönetimlere hibe’ programı kapsamında Batman Belediyesi, 50 kadına eğitim verecek. Belediye Başkanvekili Ertuğ Şevket Aksoy: “Hanımlar, belirlenen meslek dallarında belediyemizce oluşturulacak bir merkezde eğitilecekler” dedi.

90 BİN DOLARLIK HİBE PROGRAMI
Batman Belediyesi Başkanvekili Ertuğ Şevket Aksoy, Japonya Büyükelçiliği’nin ‘yerel yönetimlere hibe’ programına başvurarak, kentte 50 kadına eğitim vereceklerini söyledi. 90 Bin dolarlık projeyle ilgili bilgiler veren Aksoy: “Japonya Büyükelçiliği’nin hibe  programı çerçevesinde kadınlarımızın eğitimi ile ilgili proje sunuyoruz.  Proje bedeli 90 bin dolar. Projemizin amacı kadınlarımızın ekonomik yaşam içerisinde hak ettikleri yere gelmesi için gerekli mesleki becerileri kazanmalarıdır. Projemiz hasta bakıcılığından, aşçılığa kadar geniş bir yelpazeyi kapsıyor. Hanımlar bu meslek dallarında belediyemizce oluşturulacak bir merkezde eğitilecekler” dedi.

“PROJEDEN 50 KADIN YARARLANACAK”
Projeden faydalanacak kadınların kendi işlerini kuracaklarına da dikkat çeken Aksoy, şöyle devam etti: “Projeden 50 kadın yaralanacak. Bu kadınların 25’i proje sonunda istihdam edilecek. Diğer 25’i de girişimcilik eğitimi alarak bu proje tamamlandıktan sonra kendi iş yerlerini kurarak çalışmalarına devam edecekler.  Bilindiği gibi Batman işsizliğin yoğun olduğu özellikle kadınların işgücü piyasasına düşük oranda katıldığı bir ilimiz. Bu türlü projeler belki proje büyüklükleri açısından çok büyük projeler değil. Fakat belediyemizin bu konudaki çalışmaları da öncü rol oynamaları açısından önemli.”  (Reşat Yiğiz)

Editör: TE Bilişim