** Batmanlı lise öğrencisi 17 yaşındaki Ekrem Ataibiş, doğuştan ama… Ancak müzikle yaşama sarılmış. İki gözü görmediği halde tüm müzik enstrümanları çalabilen Ataibiş: “Hedefim, konservatuar okumak” diyor.

MÜZİKLE YATIP KALKIYOR
Doğuştan ama Batmanlı Ekrem Ataibiş, müzikle yaşama sarıldı. 6 Çocuk babası Nezir Ataibiş, ortanca çocuğu 17 yaşındaki Ekrem Ataibiş’in enstrümanların çoğunu çalabildiğini söyledi. Gitar, elbane, bağlama, piyano gibi enstrümanları çalabilen lise öğrencisi Ekrem Ataibiş: “5 Yıl önce müziğe olan tutkum başladı. Önce piyano çaldım. Ardında da diğer müzik enstrümanlarına yöneldim. Müzik öğretmenlerinden ders aldım. Tüm derslerin arasında en iyi dersim müzik. Önceleri zorlandım ama sonradan kulağıma hoş gelen müzikle birçok şeyi başaracağıma inandım. Hedefim liseyi tamamlar tamamlamaz konservatuara gitmektir” dedi.

BABA ATAİBİŞ: “O’NUN DÜNYASI MÜZİK”
Doğduğunda gözleri göremeyen oğlu Ekrem’in okumaya ilgisinin müzikle arttığını ifade eden 58 yaşındaki Nezir Ataibiş, şöyle konuştu: “Ekrem, yaklaşık 5 yıl önce müziğe yöneldi. Piyanodan bağlamaya kadar birçok müzik aletini profesyoneller gibi çalabiliyor. Müzik öğretmenleri ondan çok memnun. Onların desteğiyle Ekrem’in konservatuara gidebileceğine inanıyorum. Ne okumada ne de müzik derslerinde arkadaşlarından geride kalıyor. Ekrem, okulun başarılı öğrencilerinden.” Zaman zaman Ekrem’i halk otobüsüyle okula götüren baba Ataibiş: “Oğlum görmemesine rağmen engel tanımıyor” diyor. (Haber Merkezi)

Editör: TE Bilişim