*Gaziantep’teki korkunç olayı kitlesel basın açıklamasıyla kınayan Batman Emek ve Demokrasi Platformu adına Petrol-İş Sendikası Şube Başkanı Şehmus Kaygusuz, “Tarihin tanık olduğu en barbar, en katliamcı örgütlerinden biri olan IŞİD bir kez daha çirkin yüzünü gösterdi” dedi.

STK’LARDAN DESTEK

Gaziantep-Şahinbeyli’deki korkunç olaya bir tepki de Batman Emek ve Demokrasi Platformu’ndan geldi. Dörtyol kavşağındaki kitlesel basın açıklamasına bazı STK temsilcileri katıldı. Basın açıklamasını okuyanPetrol-İş Sendikası Batman Şube Başkanı Şehmus Kaygusuz, “Canlı bomba saldırısı sonucunda içinde çocuk, kadın, yaşlı, genç onlarca sivil yurttaş katledildi, durumu ağır olan yüzlerce vatandaş da hastanelere kaldırılmış durumda. Bu kadar katliam yaşanmasına rağmen hiç bir mülki amir görevden alınmadığı gibi kolluk amiri ile görevlileri aleyhine idari bir soruşturma açılmamıştır” dedi.

“SALDIRILAR SON BULSUN”

Kaygusuz, sözlerini şöyle sürdürdü; “Unutulmamalıdır ki gerçek bir demokrasi, farklılıklarımızla birlikte, ancak eşitçe ve özgürce yaşayabilmemizi garanti altına almalıdır. Gerçek bir demokrasi, savaşı değil barışı kendisine kılavuz edinmelidir. Gerçek bir demokrasi, çoğunlukçu değil çoğulcu olmalıdır. Gerçek bir demokraside hükümet siyasi sorumluluğunun bilincinde olmalıdır. Bir daha bu tür alçakça saldırıların olmaması ve son bulması dileğiyle yaşamını yitiren tüm yurttaşlarımıza Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı, yaralılara acil şifalar diliyoruz.”

Editör: TE Bilişim