* Yeni yapılanmayla Türkiye Petrollerine dönüşen TPAO Batman eski Bölge Müdürlüğü'nde teşvikli emekliliğin süresi Cuma günü bitecek. Petrol-İş Sendikası Örgütlenme Genel Sekreteri Mustafa Tekik, "TP'yi kimse sahiplenmedi. Politikacılardan maalesef gerekli desteği alamadık" dedi.

İŞÇİ SAYISI BİN SINIRINDA

Türkiye Petrolleri Batman Üretim Bölge Müdürlüğü'nde gönüllü teşvikli emeklililk kapsamında son iki ayda emekliye ayrılanların sayısı 220'yi buldu. Bir dönemler 7 bin işçinin çalıştığı Bölge Müdürlüğü'nde çalışan kadrolu işçi sayısı bin sınırına dayandı. İşverenle toplu sözleşme gereği 55 yaşta emekliliğin olmasının gerektiğini belirten Petrol-İş Sendikası Örgütlenme Genel Sekreteri Mustafa Tekik, "Sözleşmede bu madde olmasına rağmen maalesef Türkiye Petrollleri buna uymuyor. 2000'li yılların başında da bin işçi emekliliğe ayrıldı. Şimdi de benzeri bir uygulamayla karşı karşıyayız" diye konuştu.

"TP'DE 55 YAŞA UYULMUYOR"

Tekik, şöyle devam etti: "Gönüllü teşvikli emeklilikte son tarih Cuma günü ama bu sürenin uzatılıp uzatılmayacağını bilmiyoruz. TP Batman Bölge Müdürlüğü'nde son iki ayda emekliye ayrılanların sayısı 220'yi buldu. Her gün işçi sayının azaltıldığı Türkiye Petrolleri'nde bazı sahalarda eleman yetersizliğinde üretim yapılmıyor. TPIC'in Batman'dan alacağı eleman sayısı ise 400'ü ya bulacak ya da bulmayacak. Maalasef politikacılardan bugüne dek gerekli desteği alamadık. Oysa TP'nin küçülmemesi için siyasetçilerden büyük beklentimiz vardı. Onlar üzerlerine düşeni yapamadılar." (Reşat Yiğiz)

Editör: TE Bilişim