**Tüpraş Batman Rafinesinde stajyer olarak çalışan 24 İş-Kur’lu, kadrolu statüye kavuştu. Tüpraş Batman Rafinerisi yetkilileri, personel açığını İş-Kur projesi kapsamındaki stajyerlerle giderdiklerini söylediler. 

24 İŞÇİYE KADRO
İş-Kur Batman İl Müdürlüğü’nün istihdam ve mesleki kursları sayesinde, bazı gençlerin kadro hayali de gerçekleşiyor. Geçen yıl İş-Kur’un mesleki eğitim kapsamında Tüpraş Batman Rafinerisinde işe başlayan toplam 24 kişi, Batman Rafinerisinde hayal ettiği kadroya kavuştu. Rafineri yetkilileri, İş-Kur’un eğitim kursuna katılan 24 kişinin tümüne kadro verildiğini belirterek; “Bünyemizde eksikliğini hissettiğimiz bölümlere İş-Kur’un stajyerlerinin tümünü aldık. Mesleki ve güvenlik alanlarındaki kadro açığımızı gidermiş olduk” diye konuştular. 


***************
Taşeron işçi listesi Ankara’da
21 Mart’ta kadro statüsüne kavuşturulmaları beklenilen bazı kurum ve kuruluşlardaki taşeron işçilerin isimleri, tespit edildi. Çalışma Bakanlığının talebi üzerine her Bakanlığa bağlı kurum ve kuruluşlardaki taşeron işçilerin isimleri, İl Müdürlüklerinden istenildi. İsim listelerinin hazırlanmasıyla birlikte taşeron işçileri arasında heyecana yol açtı.    

Editör: TE Bilişim