**2014 Newroz’unun ilk ateşi Batman’da yakıldı. Otogar bitişiğindeki Newroz alanında kutlamalar renkli geçti. On binlerin buluştuğu alanda meşaleyi yakan BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş; “Türkiye 30 Mart’ta büyük bir şaşkınlık yaşayacak. Ardahan’dan Şanlıurfa’ya kadar BDP’nin meşalesi yanacak” dedi...

** Başbakan Erdoğan’ın Batman mitingindeki eleştirilerine de Demirtaş; “Halk, Batman'ı size peşkeş çekmeyecek. Burada rant-hırsızlık mümkün değil. Burada hırsıza yer yok, burada ‘şeffaf halk’ yönetimi olacak” yanıtını verdi...

DEMİRTAŞ, BATMAN’DAYDI

Bölgede 2014 Newroz’un kutlandığı Batman’da, BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, 30 Mart’ta BDP’nin oylarıyla Türkiye’nin büyük şaşkınlık yaşayacağını söyledi. BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Genel Başkan Yardımcıları Ayhan Karabulut, Meral Danış Beştaş, Batman Milletvekili Ayla Akat Ata, BDP Batman Belediye eş Başkan adayları Sabri Özdemir, Gülistan Akel ve parti yöneticileri katıldı. On binlerin katıldığı alanda meşaleyi yakan BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Newroz’u uzun yıllar zahmet ve bedel ödenen bir mücadele ile kutladıklarını söyledi.


PARTİMİZİN VAADİ ÖZGÜRLÜKTÜR”

Ulusal kıyafetlerle Newroz alanına gelenlere hitap eden Demirtaş, şöyle konuştu;

Seçime giren her partinin vaatleri olabilir ama BDP şahsında somutlaşan özgürlük talebidir. Özgürlük beklentilerini bu halk hareketinden başkası karşılayamaz. AKP yol da yapabilir, yolsuzluk da yapabilir. Bu konuda iki yüzlülük konusunda onlardan daha beceriklisi yoktur. Dolar yeşili görmeden, ayakkabı kutularındaki paraları görmeden yeni bir kent inşa ettik. Halkın iradesini esas alan, değerlerine ihanet etmeden, rantçılara peşkeş çekmeden bir kent inşaa ettik.”


BATMAN’DA ALNIMIZ AÇIK, BAŞIMIZ DİK”

Geçen Cuma günü AK Parti’nin mitinginde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın BDP’li Belediye’ye yönelik sözlerine de yanıt veren Demirtaş, şöyle devam etti;

Şimdiye kadar AKP'ye verilecek oyların belki bir gerekçesi vardı; ‘AKP barış getirecek’ diye. Batman'da AKP peşinde koşanlar, sadece küçük bir duygusal neden var ama kusura bakmayın. Halk, Batman'ı size peşkeş çekmeyecek. Burada rant-hırsızlık mümkün değil. Burada hırsıza yer yok, burada ‘şeffaf halk’ yönetimi olacak. Batman halkı yediğiniz her haram lokmayı burnunuzdan fitil fitil getirecek. Gidecek yeriniz, yatacak mezarınız olmayacak. Buraya gelip ‘Batman Belediye Başkanı çalışmamış’ diyen Başbakan sen, bunu unutabilirsin. Batman’da alnımız açık, başımız dik. bunun sırrı da halk belediyeciliğidir.”



TÜRKİYE, ŞAŞKINLIK YAŞAYACAK”

HDP’ye yapılan saldırıları da kınayan BDP Genel Başkanı Demirtaş, 30 Mart’ta Türkiye’nin ciddi şaşkınlık yaşayacağını ifad ettti. Demirtaş; “Ardahan'dan Urfa’ya BDP'nin meşalesi yanacak. AKP'nin çirkinlikleri ile zulmünü görmek için kasetlere gerek yok. Biz, bu alanlarda cemaatin kuyruğuna takılarak büyük bir parti olmadık. Halkımızla kol kola büyük bir parti haline geldik. Herkese bunların iki yüzlü politikalarını anlatın. Bunların Türkiyeye vereceği bir şey kalmladı” dedi.


ÇOCUKLARI TERÖRİST İLAN ETTİNİZ”

Başbakanın gittiği her şehirde protesto edildiği ve gözaltıların yaşandığını belirten BDP lideri Demirtaş, sözlerini şöyle tamamladı; “Emniyet’in işi kalmadı, Başbakan’ı halktan ve kasetlerden koruyor. Halk kimin çapı ve kalibresinin ne olduğunu biliyor. Şimdi 30 Mart’ta Batman'da uzun adamlık söküyor mu yoksa Batman seni cüce adam mı yapacak. Vicdanını yitirmiş bir Başbakan’dan demomrasi ve özgürlükler konusunda nasıl bir beklenti içinde olabiliriz? Ceylan Önkol ve Berkin Elvan’ı terörist ilan etti. O diyor; ‘Ne ekmeği? yüzünü kapatıp taş attı’. Senin zulmüne karşı taş atmayan çocuk kalmadı. Türkiye’nin her yerinde çocuklar şeytan taşlar gibi seni taşlıyor. Çocuklar artık şeker ve oyuncakla oynamıyor. Türkiye toplumu işte senin tehdit ve provakatif konuşmalarınla patlama noktasına geldi.”

Editör: TE Bilişim