*1 Eylül Dünya Barış günü nedeniyle HDP ve DBP ortak basın açıklaması düzenledi. Milletvekili Ayla Akat, “Barış ve demokratik çözüm bu coğrafyada hayal değildir” dedi.

İKİ PARTİDEN ORTAK AÇIKLAMA…
1 Eylül Dünya Barış günü nedeniyle HDP-DBP partilerince düzenlenen basın açıklamasına HDP Batman Milletvekili Ayla Akat, DBP-HDP il örgütü, STK temsilcileri, barış anneleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. HDP Batman İl Başkanı Mahmut Çiftçi, şiddet ve savaş ortamı içinde 1 Eylül Dünya Barış Günü’ne girdiklerini söyledi. Çiftçi, şöyle konuştu; “Türkiye’de iç barış, dış barış kadar önemlidir. Kürt halkının barış talebi karşısında hükümet daha ayak sürümemeli, vakit kaybedilmemelidir.”
Daha sonra konuşan HDP Batman Milletvekili Ayla Akat ise, "Barış ve demokratik çözüm bir hayal değildir. Demokratik çözüm ancak emekle mümkündür, inançla mümkündür. En nihayetinde taşıyacağımız onurlu bir barıştır” diye konuştu.


ÖRNEK BİR GELİŞME YAŞANDI”

Tüm Türkiye halkları için onurlu bir barıştır” diyen Milletvekili Ayla Akat şöyle devam etti; “Tüm dinlere, tüm inançlara, tüm etnik kimliklere eşitlik ve özgürlük temelinde birlikte yaşamanın mümkün olduğunu projesini sunan bir Kürt halk önderi gerçeği var. Abdullah Öcalan gerçeği var. İşte bütün planları bozan bu oldu. Bugün Ortadoğu coğrafyasında tüm ezilen halklara dünya coğrafyasında tüm ötekileştirilen kimliklere hak ve hukuk verme mücadelesi noktasında örnek olan bir gelişme yaşandı. Kürt bölgesinde birlikte yaşayan tüm halklar etnik kimlikler dinler inançlar kendi yönetimlerini oluşturdu.” Kitle, basın açıklamasının ardından sessizce dağıldı.

Editör: TE Bilişim