**Belediye Eş Başkanı Sabri Özdemir, Şengal bölgesinden Batman’a gelen Ezidiler için Beşiri’nin Uğurca (Korix) köyü yakınlarında 2 bin kişilik çadır kent kurmaya hazırlandıklarını söyledi.

**Batmanlı iş adamları ve müteahhitleri kampanyaya davet eden Eş Başkan Özdemir; “Herkesi bir çadır kurmaya davet ediyoruz. Bir hafta içinde 20 bin kişinin barınacağı bir çadır kent kuracağız” dedi.

UĞURCA’DA 2 BİN KİŞİLİK ÇADIR KENT
Irak’ın Şengal bölgesinde Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) örgütünün saldırısından kaçıp Batman’a sığınan Ezidiler için Belediye 20 bin kişinin barınacağı büyük bir çadır kent kurmak için kolları sıvadı. Belediye Eş Başkanı Sabri Özdemir,  kente gelen Ezidi sayısının 2 bin 300’ü aştığını söyledi. Ezidi göçünün sürmesi nedeniyle Uğurca (Korix) köyünde 2 bin kişilik çadır kent kurmak için çalışmalara başladıklarını belirten Eş Başkan Özdemir; “Belediye olarak üzerimize düşeni yapıyoruz. Fakat zorlanıyoruz. Herkesten en azından bir çadır desteği bekliyoruz” dedi.

“EZİDİ KÖYLERİNDE YER KALMADI”
Batman’a gelen Ezidi aileleri Halk evleri ile Beşiri’ye bağlı Ezidi köylerine yerleştirdiklerini de anımsatan Eş Başkan Özdemir, sözlerini şöyle sürdürdü; “Sınıra yığılan Ezidi sayısının 60 bin üzerinde olduğunu tahmin ediyoruz. Dağlık alandan saatlerce aç-susuz bir şekilde yürüyerek gelen Ezidi ailelere imkanlarımız doğrultusunda yardım ediyoruz. Bazı aileler köylere yerleştirildi. Bazı aileler de Batman’daki yardımseverlerin evinde konuk oluyor. Fakat bazı Ezidiler de Avrupa’ya göç etmenin hazırlığında. Ezidileri mümkün olduğu kadar burada tutmak istiyoruz.” (Reşat YİĞİZ)

Editör: TE Bilişim