** TED Batman Koleji'nin ‘kariyer günü’ne katılan Türkiye Petrolleri Genel Müdürü Besim Şişman ve TED Genel Başkanı Selçuk Pehlivanoğlu, öğrencilerin sorularını yanıtladı.

** TP'nin her zaman eğitimin yanında olduğunu söyleyen Şişman: “Bölge Müdürlüğümüz tesislerinde mükemmel bir eğitim kompleksi yapanları kutluyorum” dedi. TED Genel Başkanı Pelivanoğlu ise TED'in durumunu öğrencilerden sordu.

 


ŞİŞMAN, BATMAN GÜNLERİNİ ANLATTI
Genel Müdür Yardımcısı Süleyman Çalık ile bazı üst düzey TP yöneticilerinin eşlik ettiği TP Genel Müdürü Besim Şişman, Türk Eğitim Derneği Genel Başkanı Selçuk Pehlivanoğlu ile öğrencilerin sorularını yanıtladı. TED Koleji kampüsündeki ‘kariyer günleri’ne katılan Şişman ve Pehlivanoğlu, eğitim yatırımlarını her zaman önemsediklerini söylediler. Türkiye Petrolleri’nde 1988 yılında ilk görev yerinin Batman Bölge Müdürlüğü olduğunu anlatan Şişman: “Eğitime değer veren bir kamu kuruluşuyuz. Ülkemizdeki yaşanan sıkıntılar ortada. Bir birimizi anlamaya çalışıyoruz ama maalesef bu anlayışı kabul etmeyen bir sistem anlayışıyla karşı karşıyayız. 23 yıldır TP'deyim. Çobanlık yaptım, yaylada çalıştım. Biz nasıl Genel Müdür olmuşsak bu sınıflarda da Bakan çıkacağına inanıyorum. Diyalog kurmak en büyük zenginliktir. Batman'ı unutamıyorum. Burası çok güzel bir şehir. Böyle bir kampüsü Batman'a kazandıran giriyşimcileri kutluyorum” dedi.

 


TİYATRODA ROL ALAN GENEL BAŞKAN
Türk Eğitim Derneği Genel Başkanı Selçuk Pehlivanoğlu, dün akşam Atatürk ilkokulunda oynanan tiyatro oyununda ‘güvenlik elemanı’ rolünü alırken, öğrencilere de nasihatlarde bulundu. Türkiye Petrolleri'nin daha önceki fiziki koşulları uygun olmayan TED'e tahsis ettiği arsada örnek bir eğitim kompleksinin hayata geçirildiğini söyleyen Pehlivanoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü; “Karşınızda eleştirileri dinleyecek bu kurumun başındaki en yetkili biri var. Lütfen öğrencilerimiz eğitim kurumumuzun eksikliklerini söylesin. TED'in gerçek kimliğini anlatıyoruz. Kabinede 3 TED'li mezun var. Dış İşler’de yine 15 TED'li önemli simalar var. Sizlerin arasında da ülkeyi yönetecek kişiler çıkacaktır. Üç yıldır Batman'a gelemedim. Bu bölgede meşalelerimizi aydınlatacak daha fazla okul açacağız." Öğrencilerin sorularını da yanıtlayan Pehlivanoğlu ve Şişman, TED Batman Koleji'nden övgüyle söz etti.

 

Editör: TE Bilişim