** Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Başbakan Recep Tayip Erdoğan’ın Batman ziyareti öncesi esnafı ziyaret ederek, mitinge davet etti. Esnaf ziyaretinin ardından kahvede oturan oturan Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’e, inşaat işçisi Abdurrahman Yılmaz, ‘Berkin Elvan ve diğer çocuk ölümleriyle ilgili neden ses çıkarmıyorsunuz’ diye sordu…

** Maliye Bakanı Şimşek ise “Her can bizim için önemlidir. Ne burada ne de başka yerde gençler ölmesin, analar ağlamasın diye 1.5 yıldır bayağı mesafe aldık. Dağlarda bizim kardeşimiz, gençlerimiz hiç kimse hayatını kaybetmiyor. Diğer yandan şehit olmuyor analar ağlamıyor. Bu bölgede failli meçhuller olmuyor” yanıtını verdi.

ÖLÜMLERE NİYE SES ÇIKARMIYORSUNUZ?”

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın yarın Batman’da katılacağı miting öncesi esnaf ziyaretinde bulunan Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, mitinge katılım çağrısında bulundu. Şimşek, esnaf ziyareti ardından bir kahvede oturup çevresindekilerle çay içti. Bu sırada inşaat işçisi Abdurrahman Yılmaz, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’e Berkin Elvan ve diğer çocuk ölümleriyle ilgili neden sessiz kaldıklarını sorarak: “Berkin 269 gün komada kaldıktan sonra yaşamını yitirdi. Tabi Berkin hepimizin kalbinde olan bir çocuktu. Çünkü çocuklar tüm dünyanın geleceğidir. Çocuklara baskı, işkence gibi katliamlar yapılmaz. Bizden daha iyi biliyorsunuz, bu topraklarda Uğur’lar, Ceylan’lar daha yüzlercesi öldürüldü. Bunların hakkında hiç kimse konuşmadı. Acaba bu nedendir? Bu ölümlere neden ses çıkarmıyorsunuz?” dedi.

KİMİN CANI OLDUĞU ÖNEMLİ DEĞİL”

Yılmaz’ın sorusuna Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, şöyle yanıt verdi: “Kimin canı olduğu önemli değil. Allah’ın verdiği her can önemlidir. Ne burada ne de başka yerde gençler ölmesin, analar ağlamasın diye 1.5 yıldır bayağı mesafe kat edildi. Türkiye bu çözüm sürecini başlattı. Dağlarda bizim kardeşimiz, gençlerimiz hiç kimse hayatını kaybetmiyor. Diğer yandan şehit olmuyor, analar ağlamıyor. Bu bölgede failli meçhuller olmuyor. 17 Bin faili meçhul cinayet vardı. Çok şükür buna son verdik. Bu ülkede işkenceye biz son verdik. Onun için bizden sadece ses çıkmıyor, çok güçlü icraat yani biz bu işin istismarını yapmıyoruz. Bu konuda da en güçlü iradeyi Başbakanımız, Hükümetimiz ortaya koymuştur. Bizim için her can önemlidir. Çünkü Allah’ın yarattığı bir candır. Bizim için oradan veya bundan olması konusunda ayırım yapmamız söz konusu olamaz.”

Editör: TE Bilişim