** Yerel medya turuna çıkan Batman Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Op. Dr. Sedat Özkul: “Yeni Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi yapımının durması ciddi sorun. Mevcut hastaneye yönelik projelerimizle sorunları en asgari hale getirmek istiyoruz” dedi.

ÖZKUL’DAN BASIN TURU
Basın turu ziyaretleri kapsamındaki kentin ilk günlük gazetesi Batman Çağdaş’ı ziyaret eden Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Op. Dr. Sedat Özkul, değerlendirmelerde bulundu. Gazetemiz yöneticileri Arif Arslan ve Barış Arslan’la bir süre sohbet eden Genel Sekreter Op. Dr. Özkul: “Yaklaşık 2.5 aydır görevdeyim. Kısa sürede iyi işler yaptığımıza inanıyorum. Daha önce ilçelerimizdeki kamu hastanelerinde haftanın iki gününde uzmanlarımız görev yapıyordu. Göreve geldikten sonra ise uzmanlarımız ilçe hastanelerinde her gün nöbet tutuyor. Kamu hastanelerinde eksik olan bazı branşlarda da hekimlerimiz göreve başladı. Hekim kadromuzun güçlendirilmesine yönelik girişimlerimiz sürüyor” dedi.

KADIN DOĞUM’A EK POLİKLİNİKLER
VE ANNE YATAKHANESİ
Yapımı duran yeni Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi tamamlanmadan, yaşanan çilenin ve yoğunluğun bitmeyeceğine de dikkat çeken Op. Dr. Özkul, şöyle devam etti: “Mevcut hastanemizin fiziki yapısı oldukça yetersiz. Bir dizi önlemlerle sorunları asgariye indirmeye çalışıyoruz. Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanemizde kısa bir süre sonra ‘Anne yatakhanesi’ni tamamlayacağız.  Ayrıca hastane alanı dibindeki 1 dönümlük arsayı da bünyemize katmayı hedefliyoruz. Alana ek poliklinikler kazandırarak, mevcut hastanenin yükünü azaltmayı hedefliyoruz. Fakat yaşanan çilenin sona ermesi yapımı duran yeni hastanenin tamamlanmasıyla son bulur. Bölge illerimizde doğurganlık oranı oldukça yüksek. Bu hıza ayak uydurmak için 11 yataklı yeni Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi’nin en hızlı şekilde tamamlanması gerekiyor. Ayrıca Güney Raman çevre yolunda yapılması planlanan hastanenin yatak kapasitesinin de artırılması için Bakanlığımız nezdinde girişimlerimiz sürüyor. Arzumuz 200 yataklı olarak planlanan yeni hastanenin yatak kapasitesinin 800’e çıkarılmasıdır. Batman, hasta başına düşen yatak kapasitesi sıralamasında çok geride. Yatak kapasitesinin artırılması Batman için elzemdir.” (Haber Merkezi)

Editör: TE Bilişim