* Özelleştirilen Tekel'in taşınmaz mallarına talipli olan 16 tekstil firması, Ocak ayında yapılacak ihaleyi iple çekiyor. Tekstilciler, "Öncelik bize tanınsın" diyor.

 

"ÖNCELİK BİZİM OLSUN"

 

Batman havalimanı bitişiğinde Tekel'e ait taşınmaz mallara talipli olan 16 tekstil firması, ihale gününü iple çekiyor. Özelleştirilen Tekel'e ait hangar ve gayrimenkullere bir süredir yerleşen ve 'Tekstil kent' adının verildiği alanın kendilerine satılmasını isteyen tekstil firma sahipleri, "Son altı yıldır tadilatına büyük harcama yaptığımız Tekel'e ait eski hangar ve tesislerin satışında bize öncelik tanınmalı. Çünkü bu alana ciddi yatırım yaptık. Tekstil kenti biz Batman'a getirdik. Yüzlerce insana istihdam alanı sağladık" dediler.

 

İKİNCİ İHALE OCAK'TA

 

İkinci ihalenin Ocak ayında yapılacağını ifade eden Özelleştirme İdaresi yetkilileri, önceki ihale gibi gayrimenkul satış ihalesine herkesin katılabileceğine dikkat çektiler. Özelleştirme İdaresi yetkilileri, şunları söylediler; "Batman başta olmak üzere Kozluk, Beşiri ve Bekirhan'da Tekel'e ait taşınmaz malların ihalesi ikinci kez yapılacak. İhale şartları ve satışla ilgili çalışmalar son aşamaya geldi. İkinci ihale gerçekleşmezse üçüncü aşama gereği bu gayrimenkuller Milli Eğitim'e devredilebilir."

 

İHALE GERÇEKLEŞMEZSE...

 

İkinci ihalede gayri menkullerin satışının gerçekleşmemesi halinde tekstil kentin bulunduğu alanın tamamının Milli Eğitim'e bağışlanabileceğine işaret eden üst düzey bir yetkili ise, şöyle konuştu; "Amacımız ikinci ihalenin gerçekleşmesi. Şayet ikinci ihalede de satış gerçekleşmezse prosedür gereği bu tesisler Milli Eğitim'e devredilebilir. Tekel özelleştirildiği dönemde bu tesisler eğitime bağışlanabilirdi, fakat istihdama yönelik değerlendirilmiş. İhalenin gerçekleşmesini bekliyoruz."

 

 

Editör: TE Bilişim