** Batman Milli Eğitim Müdürü Mehmet Çelik, tüm sendikalara üye olan eğitimcilerden oluşan 177 okul idarecisi atamasının yapıldığını söyledi ve ekledi; “Toplumun taleplerine yanıt vermeyenler gider.”

 

HER SENDİKADAN YÖNETİCİ

Batman kent merkezinde toplam 177 okul müdürü atamasının yapıldığını belirten Milli Eğitim Müdürü Mehmet Çelik, okullarda her sendikadan yöneticinin bulunduğunu ifade etti. Yönetici başvurusunda bulunanların müracaatlarını değerlendirdiklerini söyleyen Milli Eğitim Müdürü Çelik: “177 okulun idareci ataması yapıldı. Atamalar sürecek. Bir başvurusu olan Demokratik Eğitim-Sen’in de aralarında bulunduğu kentteki 6 eğitim sendikasına üye eğitimcilerin yöneticilik atamaları yapıldı” dedi.

 

“SOĞUK EĞİTİM, GERİDE KALDI”

Milli Eğitim Müdürü Çelik, şöyle devam etti: “Bu görevlendirmeler 4 yılı kapsıyor. Toplumun taleplerine yanıt vermeyenler o koltuklarda durmaz. Adil bir atama yapıldığına inanıyoruz. İkinci dönemde eğitimde daha iyi bir yere geleceğiz. İMKB ve Petrol ortaokulu ikinci dönemde açılacak. Ayrıca Kıbrıs Şehitleri Ortaokulu binasını da önümüzdeki haftalarda müteahhit firmadan teslim alacağız. 30 Okulumuz doğalgazla buluştu. Eğitim yuvaları sayesinde mahallelerimiz de doğalgazla buluştu. Artık soğuk eğitim dönemi geride kaldı.”

 

SENDİKALARA GÖRE DAĞILIM

Milli Eğitim Müdürü Çelik, tüm sendikalara üye olan eğitimcilerin yöneticilik için başvurularını titiz bir şekilde değerlendirdiklerine dikkat çekti. Başvurular ve yerleşen okul müdürlerinin dağılımı şöyle; Demokratik Eğitim-Sen başvuran 1 yerleşen 1, Eğitim Bir-Sen başvuran 229 yerleşen 107, Özgür Eğitim-Sen başvuran 19 yerleşen 7, Sendikasız yerleşen 31, Eğitim-Sen başvuran 94 yerleşen 24, Türk Eğitim-Sen başvuran 5 yerleşen 1, Aktif Eğitim-Sen başvuran 5 yerleşen 1.

***********

Okul binaları bağımsız olacak

Batman kent merkezinde eğitim yuvalarının iç içe oluşu Milli Eğitim yetkililerini harekete geçirdi. Yasa gereği ilkokul ile ortaokul binalarını bir birinden ayırmak zorunda olduklarını belirten Milli Eğitim Müdürü Mehmet Çelik: “İlk uygulamayı Ziya Gökalp mahallesindeki eğitim yuvasından başlattık. Diğer okulları da bağımsız hale getireceğiz” dedi.

Editör: TE Bilişim