**Batman’ın Beşiri ilçesine bağlı İkiköprü beldesinde lokalleri bitişik olan AK Parti ile BDP seçim bürolarında taşlı-sopalı kavga çıktı. 10 kişinin yaralandığı İkiköprü beldesinde Jandarma, lokallerin önünde nöbet tuttu.

ÜÇ ARAÇ HASAR GÖRDÜ
Seçime bir hafta kala gerginliğin yaşandığı Batman’ın Beşiri ilçesine bağlı İkiköprü beldesinde öğle saatlerinde komşu olan iki partinin seçim lokalinin önündeki bir minibüsün parkı nedeniyle başlayan tartışma, taşlı ve sopalı kavgaya dönüştü. Olayda AK Parti ve BDP’den toplam 10 kişi yaralandı. Yaralılar, hastanede ayakta tedavi edildi. Jandarma olaydan sonra beldede geniş güvenlik önlemleri aldı.

Kıyanç; “Mağdur tarafız”

AK Parti İkiköprü beldesinde seçim lokalleri önünde meydana gelen olayın şokunu henüz üzerinden atamadıklarını ifade eden Menaf Kıyanç, sözlerini şöyle sürdürdü; “30-40 kişilik bir grup taş ve sopalarla hem lokalimize hem de araçlarımıza saldırdı. Yakınlarımızdan 7 kişi hastanelik oldu. Lokalimizin içinde yüzlerce taş var. Aşiretçiliğe karşı bir sistemin aşiret temsilcileriyle böyle bir saldırıda bulunması tasvip edilecek bir olay değildir. Bu saldırıyla amaçlarının ne olduğu ortaya çıkmıştır. Seçim, baskı ve şiddetle kazanılmaz. Seçim kampanyasında sağduyuyu elden bırakmadık. Olayın mağdur tarafı biziz. Karşı taraf değil.” Olayda 72 ED 141 plakalı minibüs, 72 EL 379 ile 72 AR 568 plakalı özel araçlar hasar gördü. Ak Parti seçim lokali önüne minibüsünü park ettiği sırada Ak Partili iki kişinin saldırısına uğradığını ileri süren minibüs sürücüsü Mehmet Şirin Siyahtaş; “Bir anda iki kişi yolumu kesti. Daha önce Ak Parti’deydim. BDP’ye geçiş yaptım diye hazmedemediler. Üzerime yürüdükleri anda olaylar patlak verdi” dedi.

KIYANÇ: “LOKAL VE ARAÇLAR ZARAR GÖRDÜ”

Ak Parti İkiköprü Belediye Başkan adayı Ali Kıyanç’ın oğlu Menaf Kıyanç, beldede silah seslerinin duyulması üzerine lokale geldiği sırada 20-30 kişilik bir grubun taşlarla seçim lokallerine saldırdığını iddia etti. Saldırıda yakınları olan Ekrem, Ramazan, Cemalettin, Hüsnü, Nazım, Muharrem ve Musa Kayınç’ın yaralandığını belirten Menaf Kıyanç: “Seçim uğruna halkı bir birine kırdırtmanın anlamı yok. Araçlarımızın camları tuz-buz oldu. Seçim lokalimizin camları da kırıldı. Olay çıkaranların amaçlarının ne olduğu ortaya çıkmıştır. Biz taraflarımızı sağduyuya davet ettik. Beldede kimsenin burnunun kanamasını istemeyiz” diye konuştu.

BDP’Lİ KARABULUT: “3 PARTİLİ YARALANDI”
BDP İkiköprü Eşbaşkan adayı Osman Karabulut, partilerine geçiş yapan bir minibüs sürücüsünün tercihini hazmedemeyenlerin olay çıkardığını ifade ederek, şöyle konuştu: “Belde teşkilat başkanımız Ferman Altuğ başından aldığı taş darbesiyle yaralanmıştır. İki partilimiz daha saldırıda yaralandı. Olay esnasında havaya ateş açanlar bellidir. Ak Parti’nin önündeki araçlar ile lokal camlarını biz kırmadık. Onlar yaptı. Provakasyonlara gelmeyeceğiz. Kitlemizi sağduyuya davet ediyoruz.” BDP İkiköprü Eşbaşkan adayı Hidayet Tiryaki ise; “Birileri beldede olay çıkarmaya çalışıyor ama biz bu oyuna gelmeyeceğiz. Gençlik ve teşkilatımızı sürekli uyarıyoruz. Bu BDP’ye yapılan bir saldırıdır.” İkiköprü’deki gerginlik üzerine jandarma iki lokal önünde sıkı güvenlik önlemleri aldı.




Editör: TE Bilişim